Annika Dahlbom debuterar med en roman om en lanthandel

Annika Dahlbom.

Mitt namn är Annika Dahlbom, men jag skriver under författarnamnet Annika Brandt, ett släktnamn som jag kommer att byta till under 2023. 1959 föddes jag i Nol, en liten förort till Göteborg. Min uppväxt var lugn och harmonisk. Redan vid 19 års ålder gifte jag mig och fick med tiden fyra barn. Ett av dem är också författare. 

Skrivandet har varit ett intresse sedan barnsben och numera är jag aktiv i författarföreningen Fåröakademien (www.faroakademien.se), har gått många skrivarkurser och även läst Kreativt skrivande på Växjö universitet. 

Jag är legitimerad gymnasielärare i företagsekonomi och arbetar på en liten skola i Herrljunga kommun. Vedum är min hemort sedan våren 2022. 

Jag är entreprenör i själ och hjärta och mina berättelser handlar ofta om den lilla människans kamp i ett samhälle som mest gynnar de stora aktörerna. Jag har tvingats göra flera svåra vägval i livet, vilket jag tror gör mig bättre som författare.

Den lilla lanthandeln i Vidsunda

Den lilla lanthandeln i Vidsunda

När Ann-Marie bestämmer sig för att öppna en nedlagd lanthandel får hjälp av sina vänner. Hon får slita hårt, men många välkomnar butiken.
Men vem stryker omkring i mörkret utanför hennes torp? Varför är vissa bybor så misstänksamma? Hon oroas över att det fattas pengar i kassan. En akut ekonomisk situation hotar hennes verksamhet. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.