Anna Granberg debuterar med romantisk fantasy om ljusets makt över mörkret

Debutanten Anna Granberg. Foto: Björn Mattisson Richter

Redan som barn drömde jag om att bli författare. Jag har en examen i journalistik och har också gått flera skrivarkurser bland annat på Skrivarakademin. Jag har jobbat många år med kommunikation i en kommun och på en statlig myndighet, men är nu egenföretagare och satsar helhjärtat på skrivandet.

Idén till min debutroman fick jag i en dröm en natt för mer än ett decennium sedan. Jag drömde om två personer, med minst sagt kluvna känslor för varandra, som slogs i en dal mellan bergen. Jag kände att här fanns en mycket större historia att utforska – en hel värld! Drömmen var alltför spännande för att bara glömmas bort och jag bestämde mig för att skriva ner den. Jag kunde inte släppa taget om slagskämparna och var tvungen att ta reda på hur det skulle sluta. Resultatet blev Solens dotter, en fantasy romance om ljusets makt över mörkret.

Solens dotter

Solens dotter

Damiana tror att hon är precis som alla andra. En vanlig ung kvinna, dotter till ett bondepar i riket Gafámia. Men hon bär på hemligheter. Förmågor som skulle få henne bränd på bål om någon visste.


Sandreon är Åskgudens son och har förberetts hela livet inför mötet med Solgudens dotter. Han måste döda henne för att rädda sitt rike och återupprätta balansen. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.