Anna Wargren debuterar med Ester och ljuskraften

Anna Wargren

Jag är en 42-årig Hisingsbo, som arbetar som förskollärare i Mölndal och är mamma till två tonårssöner (min yngsta son har ritat bilderna i boken). Eftersom skrivande var min “grej” under hela barndomen utbildade jag mig i tidiga 20-årsåldern till journalist. Men det var varken rätt yrke eller det bästa sättet för mig att ta tillvara på min kreativa skrivlust. Under många år skrev jag ingenting för min egen skull.  

Men för fyra år sedan, under en period då jag inte mådde så bra började jag skriva igen. Jag skrev poesi och gick långa promenader ute i naturmiljö, vilket både var väldigt välgörande för min hälsa och gav mig idén till Ester och ljuskraften. Boken är min kärleksförklaring till djur och natur och mitt svar på den sorg och ilska jag känner över vad vi gör med vår planet. Ester representerar min egen inre röst som ofta pendlar mellan tvivel och hopp eller svaghet och kraft. Jag älskar historier som Sagan om ringen och Harry Potter, vilket jag tror märks när man läser min bok.

Ester och ljuskraften

Ester och ljuskraften

Tänk om Älvin hade rätt. Tänk om det bara var hon som kunde stoppa de onda? Tänk om allt hängde på henne?

Mitt i en kurragömmalek på skolgården händer något väldigt märkligt med nioåriga Ester. Plötsligt hamnar hon i en magisk värld med vänliga älvor och talande djur. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.