Arkitekterna Maja Knochenhauer och Jonas Tjäder debuterar med bilderbok om bokstavshus

Jonas Tjäder och Maja Knochenhauer. Foto: Pressbild/Opal förlag

Vi heter Maja och Jonas, är arkitekter och bor i Bagarmossen, vid Stockholms kant mot skogen och sjöarna. Om kvällarna ritar någon, skriver någon. Att vi skulle skapa en bok tillsammans var inte alls självklart. Om vi någon gång försökt rita ett hus ihop har det inte varit lätt. Men i takt med att vi fick dela våra barns utforskande av bokstavsvärlden växte ändå en gemensam idé till en bilderbok fram. Vi ville vända på idén om vad både en bokstav och ett hus kan vara. Kan man bo i ett H? När blir väggen ett golv? Vår bokidé Bokstavshusen levde med oss i 6 år innan vi bestämde oss för att skicka in den till ett förlag.

Eftersom vår bok började som ett sidoprojekt har vi behövt vara kreativa med vår tid, inte allt för sällan har vi jobbat mitt i vardagskaoset. Därför har barnen kunnat följa hur skisser blivit bok. När vi själva nyper oss i armen för att äntligen få debutera, är de snarare otåliga och redo att prata om något annat. Vi är därför glada att få dela den med en större publik.

Bokstavshusen

Bokstavshusen

  • Förlag: Opal
  • Utgiven: 2021-08-24

Elsa Beskow-plaketten 2022 för bästa illustrerade svenska barnbok går till Jonas Tjäder och Maja Knochenhauer för Bokstavshusen.

En unik ABC-bok som aldrig tar slut. Ett myller av händelser och karaktärer gör att man gärna bläddrar tillbaka när man nått bokens slut. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL