Anna Pettersson och Önder Koyuncu debuterar med bok om utanförskap

Anna Pettersson och Önder Koyuncu. Foto: Privat

Jag, Anna Pettersson, är född 1987 i Mölltorp, Skaraborg. Jag växte upp i en pittoresk och trygg miljö. Jag skrev mycket berättelser, redan som barn. Något som både mina äldsta vänner och gula skrivböcker från den tiden kan bekräfta. 

Jag, Önder Koyuncu, är född 1981 i Pinarbasi, Turkiet. Jag flydde 1988 med min mamma och två äldre systrar till Sverige. Efter andra avslaget på asylansökan kom äntligen nyckeln till friheten, precis som i sagornas värld – tredje gången gillt. Jag har burit på historier i mitt huvud i hela mitt liv. 

Vi bor idag i Uppsala där vi träffades år 2014 och det tog inte lång tid tills en berättelse började att ta fart mellan oss. Vi såg många unga män från Afghanistan vandra på Uppsalas gator och vi började leva oss in i hur de kunde uppleva Sverige. Vi kastade muntliga dialoger från våra fantasifoster mellan oss, men till slut blev karaktärerna så pass starka och levande att de ville bli nedskrivna. Då föddes början till en bok om fyra unga män från Afghanistan och deras drömmar och längtan. Sagan tog fart på riktigt. 

I vårt skrivande brinner vi för att blottlägga riktiga mänskliga känslor och riktiga människor. När vi får en läsare att fastna och inte kunna släppa historien, även om de själva aldrig varit med om det vi berättar, då har vi lyckats. Vi vill underhålla och beröra. Vi debuterar med ett aktuellt ämne men har hjärtat i uråldriga frågor, som förenar oss alla. 

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL