Anna Wilhelmsson debuterar med en fantasytrilogi om systerskap, magi och att bygga ett jämlikt samhälle

Anna Wilhelmsson. Fotograf Lisbet Spörndly.

När jag påstod på en coachutbildning att jag ville skriva en roman så sa läraren till mig ”Skriv då första stycket till imorgon”. Nästa dag läste jag med darrande röst upp det som fortfarande är inledningen på det första kapitlet i första delen om systrarna Rådsvän. Det är nu drygt nio år sedan och då började min väg till ett skrivande liv. Jag började ta den där drömmen som hade spirat ett tag på allvar. Att skriva underhållande fantasy, på svenska, för vuxna.

Jag är uppväxt i en kulturfamilj och har spenderat stora delar av mitt yrkesliv i scenkonstens värld men på senare år har jag varit verksam som ledarskapskonsult. Jag ser kreativitet som en av människans mest underutnyttjade förmågor och även något som världen behöver mer av. Jag tycker att det viktigaste i livet är sådant som görs bäst sittande – som att skriva, läsa, ta ett glas eller en fika, meditera eller mötas i ett intressant samtal. Jag bor i Stockholm, lever på Öland, är gift och har tre stora barn.

Vägen som väljer

Vägen som väljer

Är det du som väljer den väg du går eller är det vägen som väljer dig? Ett rike, isolerat i de norra farvattnen, med ett samhälle som hålls samman av överenskommelser och konventioner. De fyra systrarna Rådsvän befinner sig snart i centrum av ett dramatiskt händelseförlopp som riskerar att förändra deras liv och rikets framtid. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.