Anna Sivenius Rattigan debuterar med den första delen i en trilogi

Anna Sivenius Rattigan

Jag föddes i Malmö 1975 och bodde där under mina första levnadsår. Efter en del flyttande, bland annat till Irland, bor jag numera med min make och tvillingpojkar på landet utanför Löberöd mitt i Skåne. Landsbygd, skog och vidder ger mig ro. Drömmen om att skriva böcker började redan i sexårsåldern, då jag och en vän skrev spännande berättelser tillsammans. Ytterligare ett frö såddes när jag vann högstadieskolans uppsatstävling. Jag läste Stephen King som tonåring och på senare år har John Ajvide Lindqvists skräckböcker fångat mitt intresse. När jag skulle fylla 45 kändes det som att tiden var mogen att göra något med skrivardrömmen. Jag ville förstå hur etablerade författare gör, tänker och funkar och anslöt mig till Författarakademin, en onlinekurs som drivs av två framstående deckarförfattare. Under sommaren 2020 sa jag upp mig från en fast anställning och startade eget som psykologkonsult med syfte att skapa tid för mitt skrivande. Nu är jag snart i hamn, debuten står för dörren.

Odödlig jord

Odödlig jord

Spänningsroman

Undangömt i skogarna på Österlen ligger det nedlagda alunbruket Charlottenro, där Sveriges mäktigaste adelskvinna genom tiderna efterlämnat sig ett giftigt arv. En alunmästare som flytt från ett härjat Irland på 1700-talet har genom ödets nycker lyckats överleva i 300 år tillsammans med en liten skara människor som kallar sig det hemliga folket. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.