A.K. Sydegård skriver om 13-åring som vill bli it-miljonär

A.K. Sydegård debuterar som författare. Foto: Magnus Liam Karlsson

Allt börjar med en diffus dröm om att få skriva. Jag vet bara inte om vad. Så jag blir journalist och arbetar på tidning. Jag skriver om klosterbyggen och 5:2-metoden. Intervjuar popstjärnor och fotvårdsspecialister. En dag har jag gjort mina 10 000 timmar, plus några till. De där det sägs man behöver ha övat för att bli bra på någonting.

Då blir det en barnbok.

Jag trodde det var en deckare jag hade i mig. Eller kanske chick lit. Men det var en feelgood-bok för unga, om en tjej som är modigare än jag: smart, rolig och framåt. Som är nära att tjäna en miljon tack vare att hennes brorsa är lik Justin Bieber.

Hur blev det så?

Jag började skriva. Och jag visste redan från början att det skulle bli ett fartfyllt äventyr utan pekpinnar. Och att huvudpersonen skulle vara en tjej – som är rolig på ett galet sätt. Sådär som mest killar har fått vara i barnlitteraturen. Resten gav sig själv.

Av bara farten fick jag idén till bok nummer två. Den är redan på gång.

Bror till salu

Bror till salu

Det är en perfekt affärsidé och 13-åriga Zoe har allt som krävs: Ambitionen att bli världens yngsta it-miljonär. En mobil med bra kamera. Ett Instagramkonto med hundratusentals följare. Och förstås: en brorsa som ser exakt ut som Justin Bieber. Nästan. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter