Agnete Kinman debuterar med diktsamling om de stora frågorna

Agnete Kinman. Foto: Privat

För att debutera med en diktsamling ska man vara riktigt ung. Det är inte jag. Visserligen skrev jag två av de fyra sonettkransarna för mer än 20 år sedan. Under flera decennier som läkare och senare också som präst möter jag människor som längtar efter försoning, mitt i livet eller i livets slutskede. Jag skulle vilja ge människor möjlighet till eftertanke och visa vägar till befrielse från inre bagage som tynger unga lika väl som äldre eller – när det gäller – att försonas med att döden är nära förestående. Så är min strävan med bokens sonettkransar. Människor har lärt mig mycket om det verkligt viktiga i livet: Att ta vara på livet, måna om sina relationer, söka källor till glädje, livsmod och hopp och också att ge till andra. Nu för jag vidare till läsaren och kanske – läsaren till mig …

Det som vi aldrig anat : om försoning med livet och döden - sonettkransar.

Det som vi aldrig anat : om försoning med livet och döden - sonettkransar.

Recension i Katolskt Magasin nr 7/2020 av Birgit Ahlberg-Hyse ”Poesikonst av högsta dignitet framträder i Agnete Kinmans bok Det som vi aldrig anat, med underrubriken Om försoning med livet och döden, där hon klär livets avgörande skeden i sonettens dräkt. Förra året gav Agnete Kinman ut Tankar om Guds närvaro – och vår, anmäld i Km nr 9/2019. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL