ANNONS

Agnete Kinman. Foto: Privat

Agnete Kinman debuterar med diktsamling om de stora frågorna

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

För att debutera med en diktsamling ska man vara riktigt ung. Det är inte jag. Visserligen skrev jag två av de fyra sonettkransarna för mer än 20 år sedan. Under flera decennier som läkare och senare också som präst möter jag människor som längtar efter försoning, mitt i livet eller i livets slutskede. Jag skulle vilja ge människor möjlighet till eftertanke och visa vägar till befrielse från inre bagage som tynger unga lika väl som äldre eller – när det gäller – att försonas med att döden är nära förestående. Så är min strävan med bokens sonettkransar. Människor har lärt mig mycket om det verkligt viktiga i livet: Att ta vara på livet, måna om sina relationer, söka källor till glädje, livsmod och hopp och också att ge till andra. Nu för jag vidare till läsaren och kanske – läsaren till mig …

Det som vi aldrig anat : om försoning med livet och döden - sonettkransar.

Det som vi aldrig anat : om försoning med livet och döden - sonettkransar.

Att förnimma och ana något utan att veta kräver av oss att våga lyssna djupt på vårt inre växande jag och försonas med våra egna misstag, likväl som stundom våra närmastes otillräcklighet i mötet med oss. När vi vågar visa vår svaghet är vi kanske som starkast, men den styrkan kan skrämma. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

BROTTSTYCKEN – SÅVITT JAG KOMMER IHÅG

Brottstycken kom till när jag efter ett långt yrkesliv som försvarsadvokat tänkte på alla händelser och episoder som passerat revy under alla år. Jag tänkte på de fantastiska personer jag mött i mitt yrke. Jag ville gärna ge dessa människor den röst de inte fått inför rätta. De tankar de velat ge uttryck för men aldrig fått.

Carl J. Tengström kommer ursprungligen från Finland där han föddes i Åbo. Efter skolgång i Finlands äldsta skola med anor från munktiden flyttade Carl utomlands, först till Freiburg im Breisgau i Sydtyskland,där han läste medicin och senare till Bern i Schweiz och Hamburg i Nordtyskland, där han avslutade sin utlandstid med studier i internationell rätt. Återkommen till Sverige började Carl läsa juridik i Uppsala. Det blev början till hans ”brottsliga” bana. Efter sin aktiva tid som försvarsadvokat är Carl numera verksam som översättare och författare.

Läs mer på författarens hemsida

(...) Läs hela artikeln »