ANNONS

Agnete Kinman debuterar med diktsamling om de stora frågorna

Agnete Kinman. Foto: Privat

För att debutera med en diktsamling ska man vara riktigt ung. Det är inte jag. Visserligen skrev jag två av de fyra sonettkransarna för mer än 20 år sedan. Under flera decennier som läkare och senare också som präst möter jag människor som längtar efter försoning, mitt i livet eller i livets slutskede. Jag skulle vilja ge människor möjlighet till eftertanke och visa vägar till befrielse från inre bagage som tynger unga lika väl som äldre eller – när det gäller – att försonas med att döden är nära förestående. Så är min strävan med bokens sonettkransar. Människor har lärt mig mycket om det verkligt viktiga i livet: Att ta vara på livet, måna om sina relationer, söka källor till glädje, livsmod och hopp och också att ge till andra. Nu för jag vidare till läsaren och kanske – läsaren till mig …

Det som vi aldrig anat : om försoning med livet och döden - sonettkransar.

Det som vi aldrig anat : om försoning med livet och döden - sonettkransar.

Likt fjärilens puppa föds vi med ett skal av kärlek som ska skydda, stötta och ge förutsättningar till liv. Andras händer och omsorger skapar murar som skyddar vår bräcklighet inför livets svåra passager och smärta. Läs mer »
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se