Anders Broman debuterar med emigrantberättelse i ett tidigt New York

Anders Broman. Foto: Privat

Jag har under otaliga affärsresor genom åren trampat Manhattans gator. Genom
mina kontakter i New York har jag lärt känna delar av staden bortom turiststråken och gjort egna vandringar och upptäckter i dessa områden, ofta i miljöer från den tid när den stora invandringen till Nordamerika ägde rum.

Tobakshandlaren på Broadway är en myllrande och spännande berättelse om emigranten Gustafs kamp för en bättre tillvaro under en tid när livet i New York kittlade vår fantasi och Broadway var hemvist för lönnkrogar, gangstrar och ett hektiskt nöjesliv.

Jag är uppvuxen i Kristianstad och numera bosatt i Stockholm. Efter många år i näringslivet är jag nu aktiv inom Berättarministeriet, där barn i utsatta områden övar på att skapa berättelser och skriva texter.

Tobakshandlaren på Broadway

Tobakshandlaren på Broadway

Emigranterna Gustaf och Arvo står inför Commissionern, högste tjänstemannen på Ellis Island, för att få besked om de ska få inresetillstånd till Amerika eller inte. De har träffats under båtresan över Atlanten och har båda för avsikt att stanna i New York. Gustaf sneglar oroligt åt sidan. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL