Anette Althén debuterar med Flyg fjäril, flyg

Anette Althén och Reza Mousavi. Fotograf: Sugar Crisp Pictures

Jag heter Anette Althén och debuterar tillsammans med Reza Mousavi med ”Flyg fjäril, flyg” den 28 maj 2024. 

Jag bor i Linköping och arbetar som lärare på Språkintroduktion på en gymnasieskola. Sedan 2001 har jag även skrivit flera läromedel i sfi och svenska som andraspråk. 

2015-16 arbetade jag i en mottagningsklass och mötte många ensamkommande tonåringar. En av dem var Reza, en afghansk pojke uppvuxen i Iran. När studietiden i min klass var slut, fortsatte vi att hålla kontakten. På något sätt kände vi att vi hade en hel del att prata om, trots att vi till synes var väldigt olika. Jag, en medelålders kvinna uppvuxen i en frikyrklig miljö med stränga regler och han, en pojke uppvuxen i en muslimsk familj i en flyktingförläggning i ett land som inte var hans eget, upptäckte att vi hade liknande upplevelser från barndomen. Vi kanske ska skriva en bok, skojade vi till en början. Och till slut gjorde vi det. Och nu flyger boken ut. 

Flyg fjäril, flyg

Flyg fjäril, flyg

Vad kan en femtioårig svensk kvinna och en ensamkommande afghansk pojke över huvud taget ha gemensamt?
Mycket mer än de själva anar när de av en slump möts en februaridag 2016.
Hon är uppvuxen i en frikyrklig familj i ett litet småländskt samhälle, han i en flyktingförläggning i Iran. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.