ANNONS

Aja Lund debuterar med en bok om samlarens beteende och samlandets mekanismer

Aja Lund. Foto: Privat

Hela mitt liv har jag skapat, dokumenterat och samlat på saker. Jag växte upp i en enslig landsbygdsmiljö, där hände det inte mycket, men i min fantasivärld hände det desto mer. Varje skräp och udda pryl blev till viktigt material för mig och redan från barn blev jag beroende av saker – jag använde dem för att skapa och för att uttrycka mig. Men jag samlar inte på saker för sakernas skull, jag samlar på saker för att de bekräftar min mänsklighet. Jag samlar inte bara på döda ting. Jag samlar också på liv och känsla. Jag samlar på människor fulla av liv. Människor som var och en alltid innehåller en exklusiv historia. Det är där allting börjar. Plötsligt blir sakerna en bisak.

Jag är utbildad medianom/fotograf och bokprojektet började som ett examensarbete vid Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad och svällde ut till en omfattande bok. Jag bor med min man och fem barn i den lilla byn Purmo i Finland och driver tillsammans med en kompanjon livsstils- och byggnadsvårdsbutiken Lundagård i Jakobstad. 

Jag är en samlare, jag vill ha mer!

Jag är en samlare, jag vill ha mer!

I debutboken Jag är en samlare, jag vill ha mer! tar Aja Lund avstamp i sin barndom, där hennes eget samlande började i en enslig landsbygdsmiljö i Markby, Nykarleby. Där hände det inte mycket, men varje sak och skräp blev till viktigt material för hennes fantasifullhet och uttrycksbehov. Trettio år senare gör hon en bok av sin resa genom livet som samlare. Läs mer »


Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter