Anders Fagerlund debuterar med psykologiskt 60-talsdrama

Anders Fagerlund. Foto: Privat

Visst, jag skrev mycket under mitt yrkesliv, om alla de hjälpbehövande som jag mötte. I journaler på ett formellt språk och på papper som ingen obehörig ska läsa. Barn, ungdomar och vuxna. Tusentals ord för att dokumentera allt, bedömningar, behandlingar.

Efter pensionen fanns lusten att skriva kvar – och vanan att skriva om människor, nu om fiktiva sådana utan krav på sekretess. Min håg står till att beskriva människor som de är i vårt samhälle, att beskriva deras belägenhet och utsatthet, lyfta fram deras historier, bidra till förståelse för livsvillkor som inte alltid är de bästa.

En debattartikel är en sak, men på senare tid väljer jag ofta hellre att skriva i annan form. Novell eller roman. Om påhittade människor.

Min nya bok heter Gunnar, psykologen. En fortsättning är på gång.

Gunnar psykologen

Gunnar psykologen

Gunnar, psykologen, trasslar till det. Med sin käresta, polisen Eva. Med psykvården vars metoder han ogillar. Med sin antagonist psykiatern Crüller, han som använder patienter för egna behov. Och så de instängda flickorna som Gunnar försöker hjälpa. Han vill så väl, men det går inte alltid som han tänkt sig. Ett 60-talsdokument. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.