Anders Garpelin debuterar med Bortvald som barn

Anders Garpelin.

Jag är uppvuxen i Västerås med två systrar, pappa som var folkskollärare, mamma som var hemmafru, en tax och en Volvo Amazon. Under högstadietiden började mina föräldrar studera på universitet.

Efter en härlig gymnasietid på Sveriges äldsta gymnasium bedrev jag universitetsstudier vid Umeå och Uppsala universitet. Studierna följdes av arbete inom det psykosociala området och som lärare. Efter avhandlingen Lektionen och livet har jag verkat inom akademin och forskat om barns utsatthet och marginalisering, idag som professor emeritus.

Tillsammans med min hustru har jag fostrat tre barn och har fått åtta barnbarn. En merit är att jag handlett mina barn och ett barnbarn fram till körkort och en annan att jag spelat sjukhus-SM i badminton.

Att skriva skönlitteratur har fått stå tillbaka under yrkeskarriären, men nu är tärningen kastad! Jag kan redan nu utlova en fortsättning i sökandet av en fördjupad förståelse av det sär-skilda liv huvudpersonen Karin lever genom livets olika passageriter.

Bortvald som barn

Bortvald som barn

"Karin har ständigt fått höra hur det varit för trångt hemma hos er. Hur tror du att det då kändes när lillasyster föddes. Hon kan ha förstått det som att det då plötsligt fanns plats för lillasyster, en plats som hon kan ha uppfattat rätteligen borde ha varit menad för henne. / ... Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,