Angela Rizzo debuterar med feelgood på en grekisk ö

Debuterande författaren Angela Rizzo. Foto: Helena Bengtsson.

Jag arbetar som läkare, uppvuxen i Stockholm med en syster och en ensamstående mamma. Som barn tillbringade jag mycket tid i Värmland hos min mormor och morfar. Mormor brukade berätta sagor och under påtvingade sovstunder på dagis började jag skapa egna berättelser i mitt huvud. När jag med min morfars hjälp knäckte alfabetskoden började jag skriva ner mina tankar och fantasier. Det har hjälpt mig genom svåra stunder men också fördjupat och förstärkt lyckliga upplevelser. Länge var skrivandet bara ämnat för mig men med tiden växte tanken att skriva en hel bok till en pockande längtan. När min partner erbjöds jobb i New York följde jag med honom för att skriva på heltid. Jag valde att följa leklust och glädje och lät mina karaktärer växa fram och visa vägen. Under det fyra år långa arbetet med Hjärtat talar grekiska har min nyfikenhet och kunskapstörst varit viktiga egenskaper. Tillit har varit det viktigaste ledordet.

Hjärtat talar grekiska

Hjärtat talar grekiska

Den trettioåriga läkaren Maria sitter i ett flygplan, på väg tillbaka till barndomens ö i Grekland där moderns sida av släkten bor. Hon vet inte varför hon har kallats dit, eller vad hon kan förvänta sig. Hon har aldrig förstått varför kontakten med familjen bröts när hon var tio år och har svårt att förlåta att de övergav henne. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL