Alex Bennheden debuterar med 90-talsskildring

Debutanten Alex Bennheden. Foto: Lina Nylander

Jag har under mitt skrivande liv ofta fått höra att jag förmedlar en stark igenkänning. Framförallt humor. Därför har jag ofta varit en smula förvånad över att människor skrattat eller tyckt om det jag skrivit, kanske eftersom jag bara skriver det jag ser. Att de där små detaljerna som vi alla ser eller är med om tas för givet av så många och att de helt enkelt missar det humoristiska i sammanhanget. Att man känner sig mer naken om man är naken i skor, mäns ovilja att fråga om vägen eller det märkliga i att spara barns mjölktänder. Sådana saker.

I stället för att enbart fokusera på det roliga djupdyker jag i min debutroman på samma sätt inom alla de okontrollerade känslor man hade som tonåring den där sista sommaren innan man blev vuxen. I det här fallet hände det i en liten stad på västkusten sommaren 1998 när tre vänner var med om liv, ångest, död och en jävla massa cyklande.

Jag hoppas att du kommer skratta, gråta och allt däremellan.

Ladan brann och morsan dansade till Ricky Martin

Ladan brann och morsan dansade till Ricky Martin

Detta är en berättelse om saltstänkta, ljumma vindar i en liten sommarstad den där sommaren när Sverige inte spelade fotbolls-VM i Frankrike. Den där sommaren när en oskiljaktig trio var med om liv, ångest och död. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL