Debutanten Alex Bennheden. Foto: Lina Nylander

Alex Bennheden debuterar med 90-talsskildring

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Jag har under mitt skrivande liv ofta fått höra att jag förmedlar en stark igenkänning. Framförallt humor. Därför har jag ofta varit en smula förvånad över att människor skrattat eller tyckt om det jag skrivit, kanske eftersom jag bara skriver det jag ser. Att de där små detaljerna som vi alla ser eller är med om tas för givet av så många och att de helt enkelt missar det humoristiska i sammanhanget. Att man känner sig mer naken om man är naken i skor, mäns ovilja att fråga om vägen eller det märkliga i att spara barns mjölktänder. Sådana saker.

I stället för att enbart fokusera på det roliga djupdyker jag i min debutroman på samma sätt inom alla de okontrollerade känslor man hade som tonåring den där sista sommaren innan man blev vuxen. I det här fallet hände det i en liten stad på västkusten sommaren 1998 när tre vänner var med om liv, ångest, död och en jävla massa cyklande.

Jag hoppas att du kommer skratta, gråta och allt däremellan.

Ladan brann och morsan dansade till Ricky Martin

Ladan brann och morsan dansade till Ricky Martin

Detta är en berättelse om saltstänkta, ljumma vindar i en liten sommarstad den där sommaren när Sverige inte spelade fotbolls-VM i Frankrike. Den där sommaren när en oskiljaktig trio var med om liv, ångest och död. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL