Anders Danell debuterar med spänningsroman om motvillig rektor

Debutanten Anders Danell. Foto: Privat

Läsaren tror kanske att mina spänningsromaner om den motvillige rektorn Vincent är självbiografiska, men likheterna stannar vid att vi båda är gymnasierektorer, att vi bor i Uppsala och att vi har anknytning till Katedralskolan i samma stad. Fast kanske det finns fler likheter? Bägge är vi ogenerat passionerade inför det vi gillar och vi uppslukas av det till hundra procent. Och visst drömmer jag om att vara lite som Vincent: Den vältränade rektorn och ledarskapsinfluencern i märkeskläder. Gränslös. Otålig. Impulsiv.

Min passion finns i skrivande, ledarskap och lärande. Tidigare har jag skrivit läroböcker i svenska för gymnasiet, och jag har medverkat i antologier för universitetet. Med min deckardebut lämnar jag sakprosan bakom mig och skriver liv i de dunklare djupen i min fantasi: det som lockar och det som skrämmer – både läsaren och mig själv!

Föraktad blir fursten av Anders Danell

När den förra rektorn mördas på sin första arbetsdag och hennes syster mystiskt försvinner, får den gränslöse ledarskapsinfluencern Vincent oväntat en chans att själv bli rektor på prestigefyllda Katedralskolan i Uppsala. Det dröjer dock inte länge innan den nyblivne rektorn Vincent börjar längta bort från den byråkratiska tristessen och läroverksmaffian omkring honom. Plötsligt en dag dyker hans karismatiske kusin Maxi upp utanför skolan. Maxi är en pragmatisk säkerhetschef som tar sitt uppdrag inom Uppsala universitet på största allvar, samtidigt som han gärna tänjer på gränserna för vad som är tillåtet. Maxi berättar om en droghärva på universitetet där han jobbar, och som även påverkar Vincents skola. Han har nämligen inblick i de känsligaste angelägenheterna, de som inte ens polismyndigheten lyckas samla information om. Med Maxis hjälp börjar Vincent förstå att flera våldsamma händelser i omgivningen har med honom själv att göra. Vilka krafter var det egentligen som Vincent alstrade under sin egen gymnasietid, och som nu verkar drabba honom som rektor?

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL