Anders Blentare debuterar med barnbok om fotboll och identitet

Debutanten Anders Blentare. Foto: Zofia Åsenlöf

Berättelsen om Sanja kom liksom till mig en dag. Pockade på min uppmärksamhet, med en början, en mitt och ett slut. Min uppgift nu var att sätta mig ner och få den på pränt. Och så blev det.

Vanligtvis jobbar jag som skådespelare, och även där är kärleken till texten en stor del av det som driver mig. Att få levandegöra text. Och jag tänker att det är samma sak jag gör när jag skriver – levandegör text.

Skrivandet och kärleken till ordet har alltid funnits där för mig. Från tidiga tonåren då jag och min vän Kristian satt och smygskrev poesi i räknehäftena på mattelektionerna och skickade mellan oss, till ett ständigt slags dagboksantecknande upp i vuxen ålder för att hålla skrivandet vid liv.

De första två böckerna om Sanja, som kommer nu i vår, handlar mycket om attityd och om vilja. Att vilja vara bäst. Vilja vara någon annan än den man är. Vilja få respekt.

Jag tror att många kommer att känna igen sig i Sanja och vad hon går igenom.

Tuff nog?!

Tuff nog?!

I serien Sanja ryms både svettiga, snabba fotbollsmatcher, tjafs på skolgården och rivalitet. Det är sena träningar, bitska kommentarer i omklädningsrummet och oförätter som följer med in i klassrummet. Sanja är en serie om att hitta sig själv och sin väg lika mycket som en serie om hattricks, hörnor och avgörande straffar. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL