Anders Blentare debuterar med barnbok om fotboll och identitet

Debutanten Anders Blentare. Foto: Zofia Åsenlöf

Berättelsen om Sanja kom liksom till mig en dag. Pockade på min uppmärksamhet, med en början, en mitt och ett slut. Min uppgift nu var att sätta mig ner och få den på pränt. Och så blev det.

Vanligtvis jobbar jag som skådespelare, och även där är kärleken till texten en stor del av det som driver mig. Att få levandegöra text. Och jag tänker att det är samma sak jag gör när jag skriver – levandegör text.

Skrivandet och kärleken till ordet har alltid funnits där för mig. Från tidiga tonåren då jag och min vän Kristian satt och smygskrev poesi i räknehäftena på mattelektionerna och skickade mellan oss, till ett ständigt slags dagboksantecknande upp i vuxen ålder för att hålla skrivandet vid liv.

De första två böckerna om Sanja, som kommer nu i vår, handlar mycket om attityd och om vilja. Att vilja vara bäst. Vilja vara någon annan än den man är. Vilja få respekt.

Jag tror att många kommer att känna igen sig i Sanja och vad hon går igenom.

Tuff nog?!

Tuff nog?!

I serien Sanja ryms både svettiga, snabba fotbollsmatcher, tjafs på skolgården och rivalitet. Det är sena träningar, bitska kommentarer i omklädningsrummet och oförätter som följer med in i klassrummet. Sanja är en serie om att hitta sig själv och sin väg lika mycket som en serie om hattricks, hörnor och avgörande straffar. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.