Andreas Karlsson romandebuterar med historisk spänningsroman

Andreas Karlsson. Foto: Foto: Anna Karlsson

Jag är i grund och botten ingenjör, men har alltid haft ett brinnande historieintresse. Under åren har jag givit ut 13 fackböcker om 1600-talets Halland. Fokus i forskningen är den vanliga människans liv och leverne. Med tiden har jag insett hur mycket autentiskt källmaterial det finns som inspiration till historisk skönlitteratur. Till sist tog skrivklådan överhanden och jag vågade släppa fantasin fri. Det ledde till att jag 2020 debuterade med ”Kvinnan som gick över elden”. Boken utspelar sig 1618 i det danska Halland.

I en klassisk tvekamp möts sockenprästen och den knipsluga gamla kvinnan Olur. Hon har med stor framgång botat sjukdomar, men i sina kurer använder hon även ting som kyrkan ser som vidskepelse. Sockenprästen bedriver ett korståg mot ogudaktigheten i bygden och gör sitt yttersta för att få Olur fälld. Vad som ser ut att vara graverande bevis för kvinnans ondska dyker plötsligt upp. Olur trängs in i ett hörn och alla förväntar sig att häxbålet snart skall flamma …

Kvinnan som gick över elden

Kvinnan som gick över elden

»Bödeln tog ett kraftigt grepp om Olurs magra arm. Avgörandets stund var nu kommen. Karen visste inte om hon tordes titta eller inte, men för att ge sin mor stöd valde hon att söka ögonkontakt.«

Kvinnan som gick över elden är en nervkittlande historisk thriller som utspelar sig år 1618 i det då danska Halland. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,