ANNONS

Andreas Karlsson. Foto: Foto: Anna Karlsson

Andreas Karlsson romandebuterar med historisk spänningsroman

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Jag är i grund och botten ingenjör, men har alltid haft ett brinnande historieintresse. Under åren har jag givit ut 13 fackböcker om 1600-talets Halland. Fokus i forskningen är den vanliga människans liv och leverne. Med tiden har jag insett hur mycket autentiskt källmaterial det finns som inspiration till historisk skönlitteratur. Till sist tog skrivklådan överhanden och jag vågade släppa fantasin fri. Det ledde till att jag 2020 debuterade med ”Kvinnan som gick över elden”. Boken utspelar sig 1618 i det danska Halland.

I en klassisk tvekamp möts sockenprästen och den knipsluga gamla kvinnan Olur. Hon har med stor framgång botat sjukdomar, men i sina kurer använder hon även ting som kyrkan ser som vidskepelse. Sockenprästen bedriver ett korståg mot ogudaktigheten i bygden och gör sitt yttersta för att få Olur fälld. Vad som ser ut att vara graverande bevis för kvinnans ondska dyker plötsligt upp. Olur trängs in i ett hörn och alla förväntar sig att häxbålet snart skall flamma …

Kvinnan som gick över elden

Kvinnan som gick över elden

»Bödeln tog ett kraftigt grepp om Olurs magra arm. Avgörandets stund var nu kommen. Karen visste inte om hon tordes titta eller inte, men för att ge sin mor stöd valde hon att söka ögonkontakt.«

Kvinnan som gick över elden är en nervkittlande historisk thriller som utspelar sig år 1618 i det då danska Halland. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL