Anette Jacobsson debuterar med boken Tvillingblod

Fotograf: Maria Venezia

Skrivandet har alltid varit en viktig del av mitt liv. I jobbet, privat och som novellförfattare med ett par publicerade noveller i bagaget och nu senast som debuterande romanförfattare där min författardröm har gått i uppfyllelse. Spänningsromanen Tvillingblod släpptes på JW-förlag i våras och det var en härlig och nästan overklig känsla. Jag är uppvuxen i Stockholm, de första åren på Södermalm och därefter i hus strax utanför stan. Nu bor jag nära havet i en villa tillsammans med min man och en hund. I familjen finns det fem vuxna barn varav tre är bonusbarn. Familjen är numera utspridd i både Sverige och England. Själva växelbor vi i Stockholm, Jämtland och Frankrike som alla är stimulerande miljöer för mitt författande. I mitt arbete inom media i eget företag skriver jag mycket men det är stor skillnad på att skriva faktatexter jämfört med skönlitterära. Som läsare är jag allround och varierar mellan olika genrer. Jag blir speciellt fascinerad av de författare som vågar spränga gränser, har ett eget och gärna annorlunda språk och som kan överraska mig i text och handling.

Mänskligt samspel och psykologi har alltid fascinerat mig och att få skapa scener där det är jag som styr händelseförloppet är utmanande och spännande. Vissa delar i Tvillingblod är brutala och historien innehåller tre mord vilket står i stark konstrast till empati, kärlek och lojalitet som är grundstenarna i min roman. För just det är viktigt för mig – den ständigt pågående balansen mellan det onda och det goda – inte kampen mellan dem. I mitt skrivande utgår jag från fiktiva karaktärer som jag inspirerats av från verkliga livet, sett på film eller stött på i övrig media. När jag skrev Tvillingblod var mina romanfigurer så pass levande för mig att de kom skrämmande nära. Ibland var det som att vi befann oss i samma rum när skrivprocessen var som mest intensiv. När manuset närmade sig slutet var det svårt att släppa taget om dem och därför känns det fint nu att jag är i gång med del två av Tvillingblod som är planerad att släppas under våren 2023.

Övrigt: Inspiration till mitt skrivande hämtar jag ofta när jag är ute i naturen. Där får jag även själslig harmoni och förnyade krafter som hjälper mina berättelser att ta form och utvecklas till både noveller och romaner.

Tvillingblod

Tvillingblod

Han räckte över den sovande babyn till mig. ”Jag dränker honom annars. Ingen annan än du får ta hand om honom. Du har hans öde i din hand!” Det fanns inget val för jag visste att Fabian var i stånd att genomföra precis allt som han sa. Sådan var han, min tvillingbror. Tvillingbröderna Benjamin och Fabian växte upp i ett lugnt villakvarter i Saltsjöbaden. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,