Angelica Jackson-Skarenstedt debuterar med en storslagen roman om livslång kärlek, svek och att våga möta livet

Angelica Jackson-Skarenstedt

Det började med en pinne med en ekollonhatt. Han fick namnet Putte Persson. Jag gick i första klass och vår lärarinna gav oss uppgiften att skriva berättelser om Putte. Jag har alltid tyckt om det kreativa, men det var här som jag föll för skrivandet. Först förstod jag inte att jag kunde bli författare. Jag var tvungen att ta en omväg först …

I gymnasiet gick jag textil/design. Det ledde mig vidare till New York. Där studerade jag Business med sikte på modeindustrin. Det var först efter flytten tillbaka till Sverige, som jag insåg att alla självvalda kurser i NYC, varit skrivkurser. Det blev så självklart för mig då. Jag skulle skriva en bok och förhoppningsvis fler. Nu är min första bok publicerad och jag skriver på två nya manus.

Att min första bok blev en historisk Romance, föll sig naturligt. Jag har alltid varit en romantiker och älskar att läsa om kärlek och titta på kostymdraman.

Idag bor jag med min familj i Malmö. Till vardags arbetar jag som lektör och korrekturläsare.

Om boken

Charlottendahl slott 1905. Pigan Maria har efter en misslyckad trolovning gett upp allt hopp om kärlek och giftermål. För att slippa dramatiken som män för med sig väljer hon i sin hjärtesorg att dedikera livet åt arbetet hos grevefamiljen Adelstedt, men ett oväntat möte förändrar allt …

Prins Edward är sommargäst på slottet och får genast upp ögonen för Maria. Prinsen kommer dock med ett rykte och verkar inte heller vara den gentleman han bör vara. Om något ställer han mest till det för Maria som inget hellre vill än att han ska ge sig av. Men när det uppstår känslor som Maria inte kan blunda för ställs hon inför ett mödosamt val – är det värt att riskera det trygga livet på Charlottendahl för en förbjuden kärlek med en prins?

Angelica Jackson-Skarenstedt, född 1990, arbetar som manusförfattare, lektör och skrivcoach. Efter att ha tagit sin kandidat i Business Administration vid Berkeley College i New York flyttade hon till Malmö där hon nu driver sitt egna företag Lektörshörnan. Livet vi skapade är hennes debutroman. 

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.