Alice Valentin debuterar med ungdomsromanen ”Det sista spåret”

Alice Valentin. Fotograf: Emma Rosas Hott

Jag är född 1984 och uppvuxen i Farsta i Stockholm. Är utbildad socionom och  arbetar som skolkurator på ett gymnasium – ett jobb som jag älskar. Skrivandet har alltid funnits med på en kant, främst som hobby och uttrycksform.

Efter flera sommarsemestrar i Åhus drog min fantasi igång och skapade en historia jag inte kunde släppa taget om. Samtidigt letade jag runt bland böckerna på ungdomshyllan, efter en bok till min egen tonåring, och slogs av att utbudet av kortare böcker med en åldersadekvat story hade kunnat vara större. Det resulterade i min ungdomsroman om sjuttonåriga Emilia som, förutom att brottas med familje- och kärleksproblem, kommer över en gammal dagbok som hon börjar nysta i. Jag hoppas att boken, med sin snabba story på enbart 124 sidor, även kan locka ovana läsare. Jag har själv haft svårt med läsningen som ung och vet vilken gåva det är att lära sig att tycka om att läsa. Böcker får idag konkurrera med den snabbare underhållning som våra mobiler kan ge oss och därför tror jag att tröskeln in till böckernas härliga värld ibland behöver sänkas. Jag hoppas att ”Det sista spåret” kan bidra till det och att jag får möjlighet att fortsätta skriva. För de som föredrar det, kommer boken även som ljudbok med fantastiska Tova Leining som inläsare. 

När jag inte skriver hittar ni mig i skogen på en hundpromenad, i en hängmatta med en bok, målandes på en vägg eller stånkandes i löpspåret. Alltid on eller off, precis som livet levs bäst enligt mig!

Det sista spåret

Det sista spåret

Olyckligt kär, lämnad av sin bästa vän och med föräldrar som ska skilja sig blir sjuttonåriga Emilia tvungen att följa med sin mamma till ett strandhus i Åhus hela sommaren.

En upphittad dagbok skriven av en ung tjej, en kärlekshistoria som tar sin början bland sidorna men som får ett abrupt slut, väcker både en dålig magkänsla och en lust att ta reda på mer. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.