Åke Reimer debuterar med självbiografi

Åke Reimer. Foto: Kirsti Kvarnerot Reimer

Jag ville bli ishockeyspelare men min far ville att jag skulle bli läkare. Som forskande öron-näsa-halsläkare i Malmö drabbades jag av akademiskt mygel när professorer gjorde upp om forskningsansökningar, en konflikt som slutade med att jag insjuknade i en reaktiv psykos som satte djupa spår i min självbild. Som öronkirurg och hörselspecialist arbetade jag som biståndsarbetare ett år i inbördeskrigets Angola där jag fick uppleva en marxistisk revolution i ett samhälle i sönderfall. Jag blev docent och överläkare på universitetsklinik i Malmö men när klinikens akademiska status hotades flyttade jag till Trelleborg och sedermera privatmottagning i Höllviken. Resor till Kenya, Brasilien och Angola innefattade utbildning och forskning om kroniska öronsjukdomars utbredning i fattigdomen.

I min bok reflekterar jag över hur fadersrelation, kärleksrelationer, familjeförhållanden och u-landserfarenhet påverkat mitt livslopp.

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL