AD:n Mari Wigren debuterar med rolig fylla i-bok

Mari Wigren. Foto: Privat

Det är kanske självcentrerat att vara besatt av en bok om sig själv. Men jag har varit helt förtrollad av min första året-bok. Som 7-åring, när det var svårt att lära sig läsa och räkna, byggde jag en identitet kring att jag minsann var tidig med att gå. När jag var strax över 30 blev den en förberedelse inför föräldraskapet och gav nya samtalsämnen med mina föräldrar: ”Va? Bytte pappa aldrig blöjor?”

Så när jag själv fick barn kammade jag marknaden på första året-böcker. En besvikelse. Många var gräsliga med bilder på bebisar (som inte var mina) från bildbyråer med rosa rosetter eller blå skor. Andra var extremt omfattande och begärde att jag skulle hålla intresset uppe och fylla i vilket datum alla tänder tappades. Då föddes tanken på att jag skulle göra en genomtänkt bok som kunde bli ett kärleksfullt minne till mina egna barn. 

Det är så skönt att jag lyckats omge mig med begåvade människor som kan allt det jag inte kan. Skribenten Terri Herrera trillade storslaget in i projektet och tillsammans har vi försökt göra något innerligt, snyggt – OCH ROLIGT. En bok som inte ger föräldrar prestationsångest och som kan läsas som en saga när barnet vill vältra sig i sin egen identitet.

Vi bestämde oss tidigt för att inte vända oss till förlag utan göra det själva genom vår egen byrå Mi Madre. Förmodligen idiotiskt självskadebeteende, men vi hade ändå varit förlagens jobbigaste klienter med idéer kring sociala medie-strategier och SEO-optimerade sajter. Det är inte säkert att vi gör det bättre än ett traditionellt förlag, men vi måste testa!

Sagan om dig : ditt första år

Sagan om dig : ditt första år

Det här är en fylla i-bok om barnets första år och graviditeten. En bok som inte ger föräldrar prestationsångest och som passar oavsett vilken familjekonstellation man har (om man är en, två, tre eller fyra föräldrar).
Kapsla in den omtumlande första tiden på en timma – eller ägna veckor åt att dekorera och formulera dig. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL