Mirjam Lindahl debuterar med novellsamling om dödssynderna

Mirjam Lindahl. Foto: Privat

Att skapa har alltid varit en självklar del av livet. Och efter en kurs i kreativt skrivande på Österlens Folkhögskola och ett par vunna novelltävlingar fick jag blodad tand och fortsatte skriva. Noveller framför allt, men även artiklar och copy som frilansskribent. Nu, efter att ha fått ett 20-tal noveller publicerade i antologier och veckotidningar kommer debut-novellsamlingen Det var ju synd… Sju berättelser med utgångspunkt i de klassiska dödssynderna flyttade till modern vardagsmiljö.

Jag skriver berättelser om det vanliga livet – där allt kanske ändå inte är som det verkar. Om komplexiteten i att vara människa. Om att ständigt vända sig om men ändå ha ändan därbak …

Jag vill slå ett, eller faktiskt helst flera, slag för novellen: en fantastisk berättarform som får för lite utrymme. För de kortare berättelserna som för den skull inte är platta. Och för konsten att få rum med en lockande början, en fängslande handling och ett slut – helst med en tankeväckande knorr på några få sidor.

Det var ju synd...

Det var ju synd...

De sju dödssynderna är synder så svåra att de medför den eviga dödens straff om syndaren inte ångrar sig och gör bättring. I den här novellsamlilngen möter vi sju helt olika människor. De bor i samma trappuppgång och är ganska vanliga, ungefär som du och jag. Men det bor en liten syndare i var och en av dem. Även om de kanske inte vet om det själva... Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL