ANNONS

Mirjam Lindahl. Foto: Privat

Mirjam Lindahl debuterar med novellsamling om dödssynderna

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Att skapa har alltid varit en självklar del av livet. Och efter en kurs i kreativt skrivande på Österlens Folkhögskola och ett par vunna novelltävlingar fick jag blodad tand och fortsatte skriva. Noveller framför allt, men även artiklar och copy som frilansskribent. Nu, efter att ha fått ett 20-tal noveller publicerade i antologier och veckotidningar kommer debut-novellsamlingen Det var ju synd… Sju berättelser med utgångspunkt i de klassiska dödssynderna flyttade till modern vardagsmiljö.

Jag skriver berättelser om det vanliga livet – där allt kanske ändå inte är som det verkar. Om komplexiteten i att vara människa. Om att ständigt vända sig om men ändå ha ändan därbak …

Jag vill slå ett, eller faktiskt helst flera, slag för novellen: en fantastisk berättarform som får för lite utrymme. För de kortare berättelserna som för den skull inte är platta. Och för konsten att få rum med en lockande början, en fängslande handling och ett slut – helst med en tankeväckande knorr på några få sidor.

Det var ju synd...

Det var ju synd...

De sju dödssynderna är synder så svåra att de medför den eviga dödens straff om syndaren inte ångrar sig och gör bättring. I den här novellsamlilngen möter vi sju helt olika människor. De bor i samma trappuppgång och är ganska vanliga, ungefär som du och jag. Men det bor en liten syndare i var och en av dem. Även om de kanske inte vet om det själva... Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL