Marléne Tamlin. Foto: Erik Tamlin

Marléne Tamlin gör fackboksdebut med handbok i mötesledarskap

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Jag var 25 år när jag blev Sveriges näst yngsta kommunalråd, bara ett år efter att jag tagit min examen i hållbar utveckling. Första gången jag var på ett nämndmöte satt jag ordförande. Nervös och ödmjuk inför ansvaret sökte jag någon bok som kunde ge mig enkla och handfasta tips och instruktioner kring hur det hela skulle gå till, men jag fann bara teoretiska tegelstenar. 

Elva år senare har jag nu varit ordförande på mer eller mindre heltid i över ett decennium. Jag har planerat och lett möten med allt från tre till hundratals deltagare och med allt från ideella ungdomar till garvade ministrar runt bordet. Jag har också suttit på väldigt många möten ledda av andra och fått både förebilder och skräckexempel. Sammantaget har jag skaffat den erfarenhet och insikt jag behövde för att skriva den bok jag sökte som 25-åring, en bok som jag hoppas ska bidra till tryggare mötesledare och mer meningsfulla möten – möten värda sin tid.

Meningsfulla möten : En handbok i mötesledarskap

Meningsfulla möten : En handbok i mötesledarskap

Vad ska du tänka på när du planerar ett möte? Hur lägger man upp en kreativ och givande workshop? Vad är en kontrapropositionsvotering och hur fungerar en andratalarlista? När du kallar till ett möte ber du om människors tid. Tid är som bekant pengar, men än viktigare: det är tid. Den dyrbaraste och mest begränsade resurs vi har. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL