Mattias Peterberg debuterar med äventyr i vikingatida fantasyvärld

Debutanten Mattias Peterberg. Foto: Melina Gabriella Reid

När mina föräldrar läste Bilbo för mig öppnade sig en ny värld med spännande platser fulla av äventyr. Så fort jag kunde läsa själv började jag sluka den ena boken efter den andra. Samtidigt skrev jag berättelser, tecknade och skapade serietidningar som jag delade ut till familjen. Förutom bild blev svenska mitt favoritämne då jag fick skriva uppsatser som alltid uppskattades av mina lärare.

Numera är jag utbildad lärare, har gått flera konstutbildningar, studerat filmvetenskap och är illustratör. På sidan om har jag alltid fortsatt att skriva. Inspirationen kommer från alla slags genrer. Det viktigaste är en intressant och gripande historia med spännande karaktärer. Jag skriver om komplexa personer, levnadsöden, relationer, svåra val och orättvisor i världar där inget är svart eller vitt. Mina karaktärer måste kämpa och övervinna sina svagheter. Jag tycker om att göra research som levandegör den vikingatida världen, mytologin, maten och floran och faunan i det nordiska landskapet.

mattiaspeterberg.com

De fallna

De fallna

En gång i tiden brann Manheim, människornas värld, av förödande krig. De fallna, utkastade från himmeln för ett brott de begått, ville som hämnd lägga gudarnas älskade skapelse under sig. Efter stora förluster på båda sidor bestämde sig de fallnas härskare för att ingå en fred med människornas kungar. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL