Mia Rindetoft debuterar med barnbok om förtrollade jordgubbar

Mia Rindetoft. Foto: Privat

På golvet i studentrummet utanför Kristianstad började jag klottra ner de första raderna, till vad som senare skulle bli min första publicerade barnbok. Fast, egentligen började allt mycket tidigare än så. I källaren ligger lådor med skrivböcker, dagböcker, serieteckningar och lustiga figurer i skolböckerna. Genom fantasin har jag gestaltat tankar och känslor sedan jag lärde mig skriva. Jag hade en underbar lärarinna i grundskolan som lät oss skriva mycket och hitta på egna berättelser. Vi fick ett skrivhäfte med en linjerad sida och en blank. Tanken var att vi skulle rita en bild till texten och ingen behövde be mig två gånger. Det blev hästberättelser, sagor om djur och människor och roliga skämtteckningar.

Rita, skriva och hitta på! Om man nu har ett kall på denna jord, så måste detta vara mitt, men resan har inte varit spikrak. Det handlar om att våga tro på det man gör.

Mobusen och de förtrollade jordgubbarna

Mobusen och de förtrollade jordgubbarna

Mobusen är en liten björn som bor o Dalen med sina vänner, där de lever ett fridfullt liv. En dag dyker en hemsk varelse upp i Mobusens trädgård och kastar en förtrollning på hans jordgubbsplantor.

Jordgubbarna börjar växa och blir gigantiska. De får eget liv och kan till och med tala. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL