Martina Domonkos debuterar med sagolik bok om konst

Debutanten Martina Domonkos med sin dotter. Foto: Alesia Klimenka

Boken Tinis Konstiga Sagor är ett beställningsverk av min tioåriga dotter Tini. Konst är vår grej. Vi har tittat på konst tillsammans från dagen då hon började hänga i en Babybjörn på min mage. Våra favoriter är konstiga konstverk och innan läggdags brukar vi försvinna in i den värld där allt är möjligt: den konceptuella konstens värld.

Jag som har skrivit Tinis Konstiga Sagor är ett författarbarn som växte upp i ett konstnärligt hem omringad av litteratur, musik och konst. Jag har bott och verkat i Paris, London, Budapest och Stockholm, talar sex språk och har en bakgrund som pianist, gallerist och curator. Jag startade Dorothea Art Initiatives – en plattform som lyfter unga talanger inom kulturvärlden.

Som passionerad konstälskare och praktisk mor strävar jag efter att ta ner konsten från de höga piedestalerna och placera den på marken bland blommor och grus för det är där dom finns, dom fördomsfria och nyfikna barn som boken vänder sig till.

Tinis konst-iga sagor

Tinis konst-iga sagor

Tolv sagor om konst eller tolv konst-iga sagor?
I den här ovanliga sagosamlingen berättar Martina Domonkos om konstverk som inte går att rama in och hänga på väggen. Vi möter den rebelliske John Latham, som äter upp en hel bok bara för att han hatar författaren. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL