Merja Modin debuterar med Djävulssjukan

Merja Modin. Fotograf: Linda Foto

Jag är född i Finland men bosatt i Sverige sedan 1976. Jag tillhör de människor som har ordets gåva, som kan skriva så att texten flyter. Därför var poesi länge min favoritgenre och även noveller tilltalade mig att skriva.

Jag är dessutom född med mycket fantasi som jag använder när jag skriver mina sagor som jag också gillar stort. Även en släktbiografi damp en gång ned i min skrivarbox, när min dotter frågade ”kan du inte mor, berätta”. 

Tills jag en dag drabbades av en fruktansvärd sjukdom, ”djävulssjukan” som den kallades innan. Som numera heter Guillain-Barré, som förlamar och förstör nervbanorna. Men som också låter sig botas fast efter en mycket lång konvalescent tid. 

Så jag skrev en bok av det. Så att alla kunde läsa. Hur hemskt jag hade det. Och hur jag sedan blev frisk och kunde fortsätta att skriva. 

Skriva på mitt eget säregna sätt. Ärligt och rakt på sak. Blandat med rapp finsk humor, visdom och tänkvärda ord. Som en extra gåva till den som läser.

Djävulssjukan

Djävulssjukan

<span >Boken handlar om något som kan drabba vem som helst. En fruktansvärd sjukdom splittrar hela tillvaron. Döden knackar på, helt oväntat, som blixt från en klar himmel! </span>

<span >Men finner sin överman i dagens medicin och människans vilja att överleva och drar sig motvilligt tillbaka. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,