Martin Söderlind debuterar med Ögonblickar

Martin Söderlind

Jag heter Martin Söderlind och är född 1961. Jag har alltid varit intresserad av människans villkor i det förflutna. 
Farmors lägenhet var i min barndom fylld av porträtt av släktingar målade av hennes morbror för drygt hundra år sedan. De dolde alla sina ögon genom att vända sig bort från betraktaren eller sänka blicken. Han kunde inte måla ögon, förklarade farmor. Här fann jag senare i livet uppslaget till debutromanen Ögonblickar som alltigenom är en fiktiv historia om Herman Schultz som med sina konstnärsdrömmar inte ens kan se folk i ögonen. Den utspelar sig runt förra sekelskiftet i en tid som var lik vår egen men samtidigt så annorlunda.

Ögonblickar

Ögonblickar

Redan som liten kan Herman inte se folk i ögonen. Hans mor är orolig för hur det ska gå. I skolan blir han mobbad. Тidigt drömmer han om att bli konstnär. Men han kan inte återge människors blickar. På hans porträtt sänker den avmålade sin blick eller vänder sig bort från betraktaren. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,