Mats Olsson skriver Olle Jönssons memoarer

Dansbandsstjärnan Olle Jönssons självbiografi är skriven av journalisten Mats Olsson. Pressbild: MARTIN MAGNTORN/BOKFABRIKEN..

Olle Jönsson sammanfattar sitt liv i dansbandsvärlden som frontfigur i Lasse Stefanz. I höst kommer självbiografin Rösten speglar själen, skriven av journalisten Mats Olsson.

”Jag har länge tänkt att det hade varit roligt att ge ut en bok och berätta om hela mitt liv. Och då har jag samtidigt tänkt att Mats är den som kan få mig att öppna mig. Nu blir det verklighet”, säger Olle Jönsson i ett pressmeddelande.

Olle Jönsson gick blott tolv år gammal med i det som skulle bli Lasse Stefanz. Gruppen växte till ett av Sveriges största dansband med ”De sista ljuva åren” som kulmen. Duetten med Christina Lindberg låg på 65 veckor på Svensktoppen åren 1989–1990.

Mats Olsson har medverkat i Expressen sedan 1974 och varit både musikjournalist och sportkrönikör. Han har skrivit flera böcker, bland annat Jag är fotboll om Zlatan Ibrahimovic från 2018 och ett antal romaner om deckaren Harry Svensson.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.