Marie Metso debuterar med Gynnaren

Marie Metso. Foto: Philip Olofsson.

Mitt namn är Marie Metso. Jag är författare och poet med en dragning till fantastiken. Till allt det där som gömmer sig på andra sidan garderoben eller i mörkret under sängen.

När jag skriver tycker jag om att variera mig, att prova på olika genrer och stilar – att hitta rätt röst för varje ny historia är det som väcker min skrivlust. För mig är skrivandet också ett sätt att skapa förståelse och identifikation. Min övertygelse är att berättelser i både text och bild föder vår empati. De får oss att upptäcka och se varandra.

Att alla ska få vara sig själva borde vara en självklarhet idag. Det är det tyvärr inte. Inte än. Men med hjälp av fiktionen kan vi ge alla som saknat en spegelbild den åter. Bokstav för bokstav, sångrad för sångrad eller en illustration i taget.

I grund och botten handlar det om rätten att få bryta de normer du vill bryta. Om friheten att kunna berätta – och läsa – om det du brinner för.

Och det är detta som jag strävar efter i mitt skrivande.

Medförfattare: Anna-Karin Tellgren

Gynnaren

Gynnaren

Elsa hittar till allt inom cykelavstånd i Malmö med förbundna ögon. Men hon hatar sitt jobb. Som matbud på Feedonista är hon den som alla kunder tar ut sina frustrationer på. Ibland får hon lust att kasta budväskan i marken och bara gå. Men hon behöver pengarna. Den enda ljuspunkten i tillvaron är hennes lillasyster. Hilma tycker synd om sin storasyster och vill hjälpa henne. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.