Mats Linde debuterar med bakbok om bröd

Mats Linde. Foto: Hedda Linde

”Den glade bagarn bakar det bästa bröd som fås.” Så sjunger Cornelis i Den glade bagarn från San Remo. Den sången klingar i mitt huvud när jag tar fram bakbordet hemma i köket på Dunö.

Under många år, ja nästan under hela mitt femtioåriga liv, så har jag bakat bröd. Uppväxt i ett hem där hembakat bröd alltid har funnits, så hade jag kanske inget annat val än att själv fortsätta med brödbakandet. Jag har inte bakandet som huvudintresse, ej heller som yrke, utan jag är en glad vardagsbagare från Kalmar. Jag bakar bröd som familjen äter till vardags, och trots mina försök att variera brödutbudet, återvänder jag till ett antal väl tummade recept.

Som den glade vardagsbagare jag är, har jag en pärm fylld med olika recept. För många år sedan, när jag letade efter ett av recepten, så slog det mig. Varför står jag här och letar, när jag kan sammanställa recepten i en liten bok. Den tanken fick aldrig riktigt fäste, men den var envis, den återkom, om och om igen.

Jag fick i julklapp av min dotter Hedda, att hon skulle fota och formge min envisa tanke. Så fick tanken den nödvändiga knuffen, jag gick från ord till handling och tanken materialiserades till en brödbok.

En liten djävla brödbok

En liten djävla brödbok

15 recept är allt du behöver. Det finns många böcker om bakning. Ofta fyllda med många och långa recept. Som en glad vardagsbagare har jag upptäckt att jag bakar ett fåtal olika bröd, om och om igen. Jag har bakat bröd till mig och min familj i 30 års tid. Summan av mitt bakande är att jag i stort sett bara använder mig av 15 enkla recept. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL