Mia Jansson debuterar med fantasyberättelse om skogens väsen

Debutanten Mia Jansson. Foto: Maria Lindberg

Från en barndom med stor passion för böcker och skrivande, där författare nog var drömyrket redan innan jag kunde läsa själv, hamnade jag i yrket djurvårdare. Djur och natur är en annan fascination. Under många år vidareutbildade jag mig på universitetet inom djur, etologi, djurskydd och yrkeslärare. Jag har jobbat med olika djur som hästar, får, kor, höns och exotiska djur som ormar och papegojor. Sedan många år jobbar jag som yrkeslärare på ett naturbruksgymnasium.

För några år sedan hittade jag tillbaka till skrivandet igen och bestämde mig för att läsa kreativt skrivande på Linnéuniversitetet, där jag nu tagit konstnärlig magisterexamen i ämnet. Jag fascineras och inspireras något otroligt av berättelser av alla de slag, som böcker, filmer och musik. I mitt skrivande vill jag ge läsarna möjlighet att kliva in i det där trollbindande äventyret och hylla fantasin. I min debutbok Djupbäckens Hildur vill jag också hylla naturens magi, samt försöka bevara en del av vår gamla folktro.

Djupbäckens Hildur

Djupbäckens Hildur

"Briljant!" tycker BTJ som ger boken högsta betyg!
"Läsaren hamnar bland troll, jättar och alla möjliga mystiska magiska varelser som säkert många mött i sagornas värld. Gestaltningen av alla de olika väsen huvudkaraktärerna Hildur och Ylva möter, ger en underbar Bauersk sagokänsla.  [...] Det här är en riktigt spännande bladvändare. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,