Moa Backe Åstot debuterar med ungdomsroman

Författaren Moa Backe Åstot. Foto: Carl-Johan Utsi

Jag har hört två saker om att skriva för barn och unga: Enligt vissa är det väldigt svårt, enligt andra alldeles för enkelt. Jag vet inte vad som är sant. Jag vet bara att berättelserna finns kvar hos mig, om inte i minnet så mellan pärmar. I hyllorna, kartongerna, i de tjugosju dagböcker som skildrar mitt liv fram till nitton års ålder. Jag behöver bara öppna dem. Orden lever fortfarande, de sprakar och bränner. Där finns en källa som går att hämta kraft ifrån. En karta över hur en ung människa har tänkt och känt. Jag berättar någon annans berättelse, men använder glöden från min egen. Lägger känslorna i en kropp som inte är min. Skriver, pusslar, känner efter. Pusslar och skriver om igen. Kanske är det på sätt och vis enkelt. Men också det svåraste jag någonsin har gjort.

Himlabrand

Himlabrand

Nominerad till Augustpriset 2021!

Ántes liv har präglats av de samiska traditionerna. För honom är det självklart att han, som familjens enda barn, ska fortsätta arbetet med renarna. Men plötsligt finns det något annat där, något som pockar och drar. Känslorna för bästa kompisen Erik har utvecklats till något större. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,