ANNONS

Moa Backe Åstot debuterar med ungdomsroman

Författaren Moa Backe Åstot. Foto: Carl-Johan Utsi

Jag har hört två saker om att skriva för barn och unga: Enligt vissa är det väldigt svårt, enligt andra alldeles för enkelt. Jag vet inte vad som är sant. Jag vet bara att berättelserna finns kvar hos mig, om inte i minnet så mellan pärmar. I hyllorna, kartongerna, i de tjugosju dagböcker som skildrar mitt liv fram till nitton års ålder. Jag behöver bara öppna dem. Orden lever fortfarande, de sprakar och bränner. Där finns en källa som går att hämta kraft ifrån. En karta över hur en ung människa har tänkt och känt. Jag berättar någon annans berättelse, men använder glöden från min egen. Lägger känslorna i en kropp som inte är min. Skriver, pusslar, känner efter. Pusslar och skriver om igen. Kanske är det på sätt och vis enkelt. Men också det svåraste jag någonsin har gjort.

Himlabrand

Himlabrand

Ántes liv har präglats av de samiska traditionerna. För honom är det självklart att han, som familjens enda barn, ska fortsätta arbetet med renarna. Men plötsligt finns det något annat där, något som pockar och drar. Känslorna för bästa kompisen Erik har utvecklats till något större. Läs mer »
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL