Michael Skoglund debuterar med en självbiografi om livet i New York

Michael Skoglund

Jag anlände till New York 1993 som 27-åring för att gå på fotoskola. Hade läst i DN om International Center of Photography flera år innan och tänkt “vilken dröm!”

Drömmen gick i uppfyllelse och jag blev fotograf. Kärleken höll mig kvar och New York är fortfarande min hemstad.

Som barn var jag en riktig boknörd. Gick till Bibblan och tyckte att max tio böcker var alldeles för lite. Låg på mitt pojkrum och läste Enid Blyton med mera och mumsade på chips. Mina föräldrar var oroliga för mig.

Förutom fotografin så har skrivande funnits där i form av dagböcker och bloggande.

2020 började jag skriva en självbiografi om mitt liv i storstaden.
En fotobok till en början men texten tog snart över. En visuell dagbok.

Idag är jag 56. Född smålänning, uppväxt i Västerås och bodde tio år i Stockholm innan utvandringen till USA.

Min kärlek till böckerna och läsandet har återvänt och jag slukar allt av intresse. Läsandet ger inspiration till skrivande.

Nu vill jag skriva autofiktivt. Tänker mig mera abstrakt. Magisk realism?
Vi får se …

NewYork 27År&EttHundraTioDagar : En kärlekshistoria

NewYork 27År&EttHundraTioDagar : En kärlekshistoria

  • Förlag: BoD
  • Utgiven: 2022-11-25
Ett brev anlände från Amerika. Jag vågade knappt öppna det. Jag hade kommit in på fotoskolan jag läst om flera år tidigare! International Center of Photography i New York.
Den 6 september, 1993 landade jag på JFK. När taxin körde över bron till Manhattan tittade jag storögt ut genom fönstret. Killarna spelade basket i den varma sensommarkvällen i Harlems utkanter. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.