Matematiktema i Martin G. Ljungqvists debutroman

Martin G. Ljungqvist. Foto: Privat

En dag satt jag på en buss och lät blicken glida över molnen på himlen när jag såg historien framför mig. Jag hade nyligen läst en fackbok om matematik som inspirerade mig.

Den där känslan när jag läser en riktigt bra bok som jag blir uppslukad av, precis samma känsla upplever jag när jag skriver.

Jag gick med i en skrivarcirkel för att kunna diskutera texter och det blev en mycket bra plattform. Det blev också mycket research. Jag gillar att lära mig nya saker.

Resultatet blev en spänningsroman, en kriminalroman om bedrägerier i det digitala samhället, där handlingen kretsar kring matematik, teknik och kryptering.

Det är inte så vanligt med en svensk roman där matematik ingår som ett tema. Jag hoppas bland annat kunna sprida inspiration kring matematik och teknik i alla åldrar. Det finns så mycket i samhället där matematik används för att hjälpa men utan att synas.

Rubinkretsen

Rubinkretsen

När svenska storföretag och rika privatpersoner blir av med miljonbelopp blir polisen och IT-forensikern Roger Tross inblandad i vad som visar sig vara de största bedrägerierna i svensk historia. Polisen kan inte tro sina ögon när de upptäcker vart pengarna har tagit vägen.

Oro sprids i samhället över att pengar plötsligt kan försvinna. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL