Miriam Grandin debuterar med Prickar

Miriam Grandin. Fotograf John Hagby.

Efter att ha skaffat en ny laptop, började jag en dag skriva, bara för att det var kul. Inledningen kändes feelgood, en genre jag älskar, så jag fortsatte, och snart bad jag min syster läsa. ”Du måste ge ut detta!” sa hon. Tänk att det blev så till slut! 

Boken Prickar kom att handla om en person, Anna, som i en del avseenden är precis som jag, i andra någon jag önskar att jag vore. Jag önskar att jag hade lite mer av hennes spontanitet till exempel. En av de största likheterna jag har med Anna är att hon liksom jag dansar pardans. Mycket, ofta och helst. Dansen kan både hon och jag fly till när livet krackelerar eller när dammråttorna blir för många. 

Prickar blev till slut en klassisk feelgoodhistoria, med kärlekstrubbel, vänskap, familjerelationer och hemligheter, precis allt det som jag själv älskar att läsa om. Hängmatteläsning för sommarens lata dagar, det är väl det bästa som finns! Jag är så glad att jag kan få bidra till att andra också kan hitta den där sköna känslan. 

Prickar

Prickar

Plagg efter plagg förpassas ut, in och ut igen ur garderoben när Anna letar efter rätt kläder till danskvällarna hon varje vecka åker på tillsammans med sin bästa vän.

Salsa, kizomba, tango, men allra helst fox, är hennes fix – hennes andningshål i en värld fylld av jobbstress och idioter till män. Förutom dans längtar hon efter en stillsam semester. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.