Michelle Uhlin Lilja debuterar med fantasyroman

Michelle Uhlin Lilja. Foto: Kerstin Lilja

Skrivandet har alltid varit en stor passion för mig. Redan när jag gick i lågstadiet och precis hade lärt mig skriva hittade jag på berättelser och udda karaktärer. Jag skrev fantasy under högstadiet och gymnasiet för att träna mig själv. Under en sommar i högstadiet fick jag åka på ett författarläger i Danmark där jag träffade andra ungdomar med samma intresse för att skriva och tillsammans publicerade vi en novellsamling, Koffeinprosa.

Min första bok, Det utdöda folkets väktare, utspelar sig i en värld som jag har arbetat på i över tolv år. Idén till huvudkaraktären Aira och hennes historia kom ifrån vår egen värld, där så många människor förtrycks på grund av vilka de är, vare sig det gäller kön, etnicitet, sexuell läggning eller politiska åsikter. Jag ville också skapa en bok där unga människor kan identifiera sig med huvudkaraktären, hennes osäkerhet och dåliga självförtroende. Men inte bara det, utan också hennes intressen, det hon är bra på, starka vilja och sinne för rättvisa.

Jag vill inspirera unga till att skriva sina egna berättelser, alla har en berättelse inom sig. Fantasy är en bra genre där man kan skriva i metafor och symbolik. Det är viktigt att visa unga, speciellt tjejer, att det är roligt att både läsa och skriva fantasy.

Det utdöda folkets väktare

Det utdöda folkets väktare

En dimma hade rest sig ur jorden och omgav både dem och tornet. Det enda Aira hörde var ekot av skriket och sina egna hjärtslag. Blicken fastnade på en rad duliska skrifttecken inristade vid tornets fot. De vackra färgerna från solnedgången blev mer och mer grå ju närmare tornet de kom.

– Tror ni att lätet kom inifrån? viskade Aira till färdkamraterna. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL