Michelle Uhlin Lilja. Foto: Kerstin Lilja

Michelle Uhlin Lilja debuterar med fantasyroman

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Skrivandet har alltid varit en stor passion för mig. Redan när jag gick i lågstadiet och precis hade lärt mig skriva hittade jag på berättelser och udda karaktärer. Jag skrev fantasy under högstadiet och gymnasiet för att träna mig själv. Under en sommar i högstadiet fick jag åka på ett författarläger i Danmark där jag träffade andra ungdomar med samma intresse för att skriva och tillsammans publicerade vi en novellsamling, Koffeinprosa.

Min första bok, Det utdöda folkets väktare, utspelar sig i en värld som jag har arbetat på i över tolv år. Idén till huvudkaraktären Aira och hennes historia kom ifrån vår egen värld, där så många människor förtrycks på grund av vilka de är, vare sig det gäller kön, etnicitet, sexuell läggning eller politiska åsikter. Jag ville också skapa en bok där unga människor kan identifiera sig med huvudkaraktären, hennes osäkerhet och dåliga självförtroende. Men inte bara det, utan också hennes intressen, det hon är bra på, starka vilja och sinne för rättvisa.

Jag vill inspirera unga till att skriva sina egna berättelser, alla har en berättelse inom sig. Fantasy är en bra genre där man kan skriva i metafor och symbolik. Det är viktigt att visa unga, speciellt tjejer, att det är roligt att både läsa och skriva fantasy.

Det utdöda folkets väktare

Det utdöda folkets väktare

DET UTDÖDA FOLKETS VÄKTARE En dimma hade rest sig ur jorden och omgav både dem och tornet. Det enda Aira hörde var ekot av skriket och sina egna hjärtslag. Blicken fastnade på en rad duliska skrifttecken inristade vid tornets fot. De vackra färgerna från solnedgången blev mer och mer grå ju närmare tornet de kom. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.