Milja Sarkola debuterar med roman om pengars inverkan på människor

Milja Sarkola. Foto: Jarkko Mikkonen

”Jag har en släkting som alltid när han har otur eller upplever en motgång frågar sig varför just jag. Jag frågar mig ofta när jag upplever mig tursam eller privilegierad varför just jag. Jag tror att min roman bland annat handlar om det, om känslan av att få mer än man förtjänar, av att ta för sig mer än man blivit given, om en ständig känsla av skuld. Och om att försöka få bukt på en obestämd upplevelse av att tillvaron inte är trygg.”

Milja Sarkola, född 1975, är en tvåspråkig teaterregissör och dramatiker, bosatt i Helsingfors. Hon är bland annat känd för pjäser som Harriet, I Would Prefer Not To, Allt som sägs och Perheenjäsen. 2017 tilldelades hon det Boismanska dramatikerpriset och 2019 utsågs hon till årets konstnär i Helsingfors.

Mitt kapital

Mitt kapital

Allt börjar med att berättarjaget, tillsammans med sin förmögna far, tar ett bostadslån för att köpa en lägenhet på 84 kvadratmeter nära Helsingfors centrum. Efter det kan hon inte sluta tänka på lånet, på ekonomin, på pengarna och nyttan.   

Kvinnan är teaterregissör, mamma och hustru men snart äter sig räknandet in på alla områden av hennes liv. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL