Mikael Ryding debuterar med komisk hyllning till mysdeckaren

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Humor och skrivande har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag började skriva serier när jag gick i lågstadiet och noveller i högstadiet. Mitt skrivande är främst inspirerat av den klassiska brittiska humorn. Jag hade inga idrottsstjärnor eller popstjärnor som idoler när jag växte upp utan min idoldyrkan handlade istället om humorgruppen Monty Python.

Eftersom mitt andra stora intresse var djur och natur fanns det egentligen bara två yrkesval: författare eller biolog. Min träffsäkerhet när det gäller felaktiga val ledde såklart till att jag istället valde teknik och pluggade till civilingenjör. Att ingenjörer, som per definition är tråkiga, skulle syssla med humor kändes såklart som en paradox varför skrivandet lades på is under flera år.

Under dessa år hämtade jag inspiration till framtida skrivande genom alla resor. Besökte alla sju kontinenter och runt femtio länder. Inget var dock mer magiskt än kryssningen till Antarktis. Finns nog nåt i allt jag skriver som är inspirerat därifrån.

Och så var de bara två

Och så var de bara två

Efter en händelserik kryssning på Nilen uppstod en oväntad romans mellan Asta och Evert, utan hänsyn till deras höga ålder. Trots att Astas väninna ansåg att till och med trädgårdstomten Rasmus var ett bättre val av make stundar nu bröllopet ute på en enslig ö i Östersjön. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.