Michael le Mahieu debuterar med Wodahs Rorrim och änglarnas resa

Michael Le Mahieu

Man kan säga att mitt skrivande har fungerat som ett experiment. Ett sätt att ännu mer lära känna sig själv. Idén om att skriva något har funnits under en längre tid och jag har alltid känt ett brinnande behov av att uttrycka bilder och berättelser. Egentligen kanske mer som ett filmmanus.

Mitt namn är Michael le Mahieu. Är 55 år, arbetar som optiker och bor i Jönköping med fru, tre barn och en liten hund. Optikeryrket har jag utövat under en lång tid. Det är en yrkesroll där man utöver sin profession med att undersöka ögon och syn också har förmånen att dagligen möta och samtala med många olika människor om olika saker. Alla dessa möten som passerats genom åren har frambringat en medverkande kraft till att jag bestämde mig för att skriva en bok. 

Jag ställde mig frågan mer än en gång vad boken i själva verket skulle handla om. Det var lättare att svara på vad den inte skulle handla om. Mitt musikintresse är stort, är en samlare och lyssnare av rang och jag betraktar mig själv som något av en musiknörd. Det blev musiken som inspirerade mig att börja skriva på allvar.

Att sätta orden på rätt plats blev ett experimenterande där gränslandet mellan fiktion och självbiografi flätades samman. En stundtals utmanande process i en för mig främmande värld som nybörjare och debutant.

Nu är den klar för publicering och känslan av att hålla boken i sin hand är fantastisk.

Wodahs Rorrim och änglarnas resa

Wodahs Rorrim och änglarnas resa

<div>En man med författardrömmar bestämmer sig för att skriva en bok om livet. Plötsligt befinner han sig på ett tåg utan att egentligen veta varför eller hur han hamnade där. I sin kupé hittar han ett brev, signerat av en viss Wodahs Rorrim. Med brevet i sin innerficka reser han på detta tåg, en resa genom livet och möten under färden. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.