Marie H Lundh debuterar med svärta och skratt

Marie H Lundh. Foto: Samuel Pettersson

För några år sedan lämnade jag mediebranschen för domstolsvärlden. Det visade sig bli ett lyckokast. Trots att jag har skrivit många skönlitterära manus genom åren var det först när jag bytte miljö som jag hittade hem i mitt sätt att berätta.

I dag arbetar jag med personalfrågor och den administrativa delen av domarutbildningen i Hovrätten för Övre Norrland – så det är förstås ingen slump att min huvudperson Sarah är en jurist som har valt domarbanan.

I domstolsvärlden möts det mörka och det ljusa, precis som i mitt skrivande. Att få kombinera mitt intresse för mänsklighet och livets utmaningar med en god portion humor passar mig utmärkt.

Det är fantastiskt roligt att få debutera, men också nervöst. Äntligen ska berättelsen möta läsarna. Den ska också möta mina kollegor i domstolen. Vad ska de tycka?

Sarahs lag

Sarahs lag

Sarah går domarutbildningen i Svea hovrätt och framtiden är utstakad. Tror hon i alla fall, tills det visar sig att högsta chefen har lånat ut henne.  De kommande åren ska inte alls tillbringas i Stockholm som planerat, utan i Norrland på en tingsrätt i en stad Sarah aldrig har hört talas om.   Några veckor senare kliver hon av propellerplanet. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,