Matilda Gunnarsson Rathsman debuterar med ung vuxen-roman

Debutanten Matilda Gunnarsson Rathsman. Foto: Josephine Örtenfelt

När jag var sjutton år fick jag en skrivmaskin av min lillasyster i julklapp. Ja, en sån här riktigt retro som säger ”pling” när det är dags att byta rad. Nu kan du skriva en bok, sa min syster. Ja, sa jag med den här jag-är-oövervinnerlig-rösten som man har när man är sjutton, det ska jag. Vi har alltid lekt väldigt mycket, jag och min syster. Vi brukade bygga upp fantasivärldar som vi när som helst kunde hoppa in i och ut ur. Vi brukade känna oss odödliga. Nu skulle hon flytta hemifrån och börja på ett basketgymnasium. Att skriva blev ett sätt för mig att fortsätta leka. När jag satt i min systers gamla rum och skrev på skrivmaskinen kunde jag låtsas att hon var där. Att vi lekte igen. Jag är varken oövervinnerlig eller odödlig. Men jag skrev en bok. Och lekarna kommer alltid finnas kvar, Cornelia. Alltid.

Tidsfördriv

Tidsfördriv

Har tilldelats Hjärtans fröjd-priset och utsetts till bästa svenska ungdomsroman 2021!

My ska dö om ett år. Precis som alla andra har hon vetat ända sedan hon var liten vilken dag hon ska dö på. För My kommer den dagen bara lite tidigare än för de flesta andra. 18 år är inget speciellt långt liv. Varje kväll, precis innan hon somnar, får My en syn. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL