Debutanten Matilda Gunnarsson Rathsman. Foto: Josephine Örtenfelt

Matilda Gunnarsson Rathsman debuterar med ung vuxen-roman

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

När jag var sjutton år fick jag en skrivmaskin av min lillasyster i julklapp. Ja, en sån här riktigt retro som säger ”pling” när det är dags att byta rad. Nu kan du skriva en bok, sa min syster. Ja, sa jag med den här jag-är-oövervinnerlig-rösten som man har när man är sjutton, det ska jag. Vi har alltid lekt väldigt mycket, jag och min syster. Vi brukade bygga upp fantasivärldar som vi när som helst kunde hoppa in i och ut ur. Vi brukade känna oss odödliga. Nu skulle hon flytta hemifrån och börja på ett basketgymnasium. Att skriva blev ett sätt för mig att fortsätta leka. När jag satt i min systers gamla rum och skrev på skrivmaskinen kunde jag låtsas att hon var där. Att vi lekte igen. Jag är varken oövervinnerlig eller odödlig. Men jag skrev en bok. Och lekarna kommer alltid finnas kvar, Cornelia. Alltid.

Tidsfördriv

Tidsfördriv

My ska dö om ett år. Precis som alla andra har hon vetat ända sedan hon var liten vilken dag hon ska dö på. För My kommer den dagen bara lite tidigare än för de flesta andra. 18 år är inget speciellt långt liv. Varje kväll, precis innan hon somnar, får My en syn. Så är det för alla, och synen visar det sista man kommer att se innan man dör. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL