Matilda Johnsson debuterar med fantasyroman för ungdomar

Matilda Johnsson. Foto: Maria Johnsson

Att skriva är att andas. Åtminstone är det så för mig. Jag är övertygad om att skriva och läsa räddar liv, det har i alla fall räddat mitt. Det jag skriver handlar ofta om att hitta en plats där vardagen inte finns. Att för en liten stund kunna fly världen, kanske in i ett stort fantasyäventyr eller bara in i något mjukt och enkelt där det kanske bara finns en röd stuga.

Jag har vuxit upp ute på landet, mitt i naturen. Jag sprang barfota först på våren och lekte högst upp i björkarna där jag var övertygad om att det bodde älvor. Min mormor har alltid kallat mig ”naturbarn” och det stämmer nog. I allt jag skriver finns naturen som en konstant, för det är där jag är hemma. Nu bor jag tyvärr mitt i Lund men jag hittar naturen här också.

Naturväsen har alltid intresserat mig och i min skrivande värld finns de överallt. Nog finns näcken under bron i Källby. Nog dansar älvorna bland blommorna i botaniska trädgården. Naturen, magi, finns överallt. Bara man vågar se efter!

Portalernas värld

Portalernas värld

Blodet stänkte omkring henne och hennes ögon blixtrade. Vinden virvlade omkring henne, fortare och fortare och märkliga bilder syntes i skyn. Hon verkade höra saker Melanie inte hörde, för plötsligt slet hon upp händerna och tryckte mot tinningarna, samtidigt som hon skrek. Ett skri som ville slita lungorna med sig. En mörk stämma ekade över sjön.
"Tiden är inne. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL