Mimmi Kovacevic och Charlotte Sirc debuterar med sann berättelse om sexuella övergrepp

Debutanterna Mimmi Kovacevic och Charlotte Sirc. Foto: Pressbilder

Mimmi Kovacevic

Det var inte självklart för mig att tacka ja när Ordberoende förlag kontaktade mig om att skriva en bok. Jag hade skrivit ett inlägg i ett stödforum om de sexuella övergrepp jag utsattes för som barn, men att skriva en bok var någonting helt annat. I hundratals timmar har nu jag och Lotta skrattat och gråtit över rättsväsendet i dagens Sverige, hur utsatta inte får den hjälp de behöver, och hur offren måste kämpa i en kamp som är oändlig. Det ska inte vara lätt att prata om övergrepp. Det ska kännas i hela kroppen. Men det är ett måste om det ska bli en förändring. Jag hoppas att boken om mitt liv öppnar en dialog och förhoppningsvis hjälper andra som har det svårt.

Charlotte Sirc

Att vara medförfattare i Han köpte min tystnad skiljde sig från mitt första bokprojekt, antologin När mammor dör, som kom ut på Ordberoende förlag 2020. Nu hade jag redan ett innehåll att förhålla mig till och utmaningen var att jag som ”kanal” skulle ge Mimmi en röst som kändes trovärdig och äkta. Som Mimmis medförfattare skulle jag även tvingas gräva i mycket svåra situationer och händelser, vilket kräver en stor ödmjukhet inför uppgiften och tillit mellan oss författare. Ett år senare har jag och Mimmi lyckats nå vårt mål, och det finns nog inget finare projekt att debutera med. 

Han köpte min tystnad

Han köpte min tystnad

Som vuxen får Mimmi veta att hennes styvfar ligger för döden. Senast de sågs var i rätten, när han stod åtalad för att ha utnyttjat henne sexuellt under uppväxten. Men trots att Mimmi till slut vågar berätta om övergreppen känner hon sig inte fri. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL