🧃 Flytt och bokrea (Nyhetsbrev #420)

I en sÄn hÀr serverhall finns Boktuggs sajt. Molnet pÄ marken. Foto: iStock.

Flytt & rea. Jag skriver dessa rader i ett nytt grÀnssnitt, tack vare att vi uppgraderat till senaste versionen av WordPress. Kanske saknade du oss lite förra helgen nÀr Boktugg hade paus nÄgra dagar? Vi flyttade sajten till en ny server, vilket visade sig bli lite komplicerat. Export av filer, databaser och instÀllningar. Efter mÄnga timmars trixande av IT-experter sÄ fungerade allt.

Det ironiska Àr förstÄs att utÄt, pÄ sajten, sÄ ser det exakt likadant ut som före flytten. Men under vÄren ska vi se över Àven det. Precis som vi gjort hela tiden under de Ätta (nio i juni) Är som Boktugg funnits. Det Àr en pÄgÄende utveckling.

Men under fyra dagar kunde vi i praktiken inte uppdatera sajten. Vilket var frustrerande. En ofrivillig ledighet.

DĂ€rför blev det inget nyhetsbrev förr-förra veckan (och förra veckans kom först idag). Det var inte enbart ett resultat av serverflytten utan Ă€ven att jag sjĂ€lv lagt otaliga timmar pĂ„ att lösa logistik och IT-utmaningar i samband med lanseringen av min 15:e bok (jubileum!) Frisparkad som slĂ€pptes den 31 januari i ”alla” format (pappersbok, ebok och ljudbok). Det Ă€r mycket att koordinera med mĂ„nga inblandade, frĂ„n tryckeri och distributör till Ă„terförsĂ€ljare och Ă€ven pĂ„ den digitala sidan krĂ€vs ofta lite kontakter med distributörer och Ă„terförsĂ€ljare. Det Ă€r inte sĂ„ att allting fungerar felfritt trots att det borde göra det.

Debatt om digitalisering

De senaste veckorna har det pÄgÄtt tre olika debatter i bokbranschen att döma av sociala medier:

  • Hur den digitala boken förstör ekonomin för den smala litterĂ€ra litteraturen.
  • Hur AI kommer att göra illustratörer, författare, översĂ€ttare, redaktörer arbetslösa alternativt att AI inte alls hĂ„ller mĂ„ttet och aldrig kommer att ersĂ€tta kreativa mĂ€nniskor.
  • Hur den digitala boken och digitaliseringen av skolan förstör lĂ€sförmĂ„gan hos barn som mĂ„ste fĂ„ riktiga pappersböcker och Ă„tergĂ„ till penna och papper

I debatten blandas forskning med Ă„sikter och gissningar. Som det brukar vara i sociala medier. NĂ„gra Ă€r riktigt pĂ„lĂ€sta och andra har inte den blekaste aning om vad de uttalar sig om. Som alltid tenderar vi Ă€ven att romantisera och överdriva hur det var ”förr”.

Jag brukar sjÀlv skÀmta om att det finns ett fönster dÀr jag som författare och journalist kan fÄ ut mina berÀttelser och kanske fÄ betalt för dem. Innan AI kan göra mitt jobb bÀttre Àn jag kan. Det Àr halvt pÄ skÀmt och halvt pÄ allvar.

Det Àr förmodligen viktigt hÀr att kunna hÄlla inte bara tvÄ utan tio tankar i huvudet samtidigt. Mycket av det som kallas för AI (trots att det egentligen inte Àr det Ànnu) möjliggör verktyg som gör oss snabbare och effektivare och i vissa fall gör att vi slipper trÄkiga arbetsuppgifter. Jag lÀngtar redan efter att AI kan leta rÀtt pÄ och bokföra alla kvitton i mina företag. Det har kommit en liten bit pÄ vÀgen med teckentolkning men krÀver fortfarande alldeles för mycket manuellt arbete frÄn min sida.

Minns du skrivmaskinen?

Jag kan dÀremot inte lÀngta tillbaka till den tid dÄ man pÄ redaktionen valde en bild, skickade diabilden eller papperskopian till en reprofirma som scannade in den. Om man ville ha den frilagd sÄ kunde det kosta hundralappar och ta flera dagar. I nya Photoshop drar man markören slÀpper den över objektet som ska frilÀggas och det blir lika bra som den dÀr reprofirman gjorde det för 25 Är sedan. PÄ en sekund. Och sen kan jag finlira ifall det inte blev perfekt.

Hur man i den hÀr debatten kan skrika högt efter pappersböcker och penna och papper för att barnen ska fÄ en bÀttre utbildning och stÄ bÀttre rustade nÀr de Àr klara med skolan framstÄr som tÀmligen obegripligt. Men samtidigt förvÄnar det mig inte för jag har sett det förut.

NÀr jag började pÄ dagstidning fanns det fortfarande skrivmaskiner Àven om det redan efter nÄgot Är kom datorer Àven dit. Och det fanns journalister som vÀgrade anvÀnda datorerna. Det var krÄngligt tyckte de. Och det gav ju inte samma kÀnsla för hur lÄng en text var som nÀr man stoppade i ett A4-ark och skrev tills det tog slut. Dessutom var det ju enklare att stryka i en text nÀr man kunde ta en spritpenna och dra den över de ord eller meningar som var överflödiga. Och skulle man byta plats pÄ tvÄ ord drog man bara ett pennstreck som en signal till inskrivaren hur det skulle vara. Satt man inte pÄ centralredaktionen sÄ faxade man in sina A4-ark med artikeln. Vem behövde datorer?

Men till slut stĂ€lldes de motstrĂ€viga inför ett ultimatum: anvĂ€nd dator eller gĂ„ hem (och kom inte tillbaka). Och se, efter nĂ„gon vecka sĂ„ utbrast de gamla rĂ€varna: ”Oj, det var ju rĂ€tt smidigt. Man kan klippa och klistra i texten hur mycket som helst. Å vad skönt att slippa tipp-ex (ungdomar – googla det) och att byta fĂ€rgband.”

Det jobbiga just nu Àr att nÄgra personer som tÀnker som de dÀr gamla rÀvarna nu sitter i regeringen. De pratar om att skolan har massdigitaliserats trots att den pÄ sin höjd Àr datoriserad. Vilket inte Àr samma sak.

FörÀndring Àr jobbigt. Som den hÀr serverflytten som vi egentligen borde ha gjort för lÀnge sedan. I den nya versionen av WordPress ser menyer annorlunda ut Àn tidigare. Och allt Àr inte toppen. Men det mesta Àr mycket bÀttre. Framför allt blir det enklare att göra de förÀndringar som ligger framför oss.

Alla de tre punkterna ovan krÀver nÀstan ett eget Analysbrev. Som jag ocksÄ ska ta mig tid att skriva mer regelbundet under vÄren.

Just det, Bokrean stÄr för dörren. Tre veckor kvar till rea-start och nÀtbokhandlarna har börjat ta emot förhandsordrar. Vilket samtidigt innebÀr att de titlar som du som förlag anmÀlt till rean fÄr tre veckors leveranstid istÀllet för tvÄ dagar. En sidoeffekt.

Dessutom rapporterar flera mindre förlag att Adlibris inte lyckats fÄ in de titlar som angetts som rea-titlar i Bokinfo och distributörernas system automatiskt och dÀrför sÀljer dessa till ordinarie pris samtidigt som Bokus har dem pÄ rea. Men det lÀr de vÀl lösa snarast gissar jag? Blir ju svÄrt att sÀlja en bok till 40-50 % högre pris Àn Bokus under hela februari och mars.

Nu vÀntar vi bara pÄ den Ärliga debatten i om det Àr vettigt att rea ut höstens storsÀljare (Lars Kepler) och Nobelpristagare som sÄldes till fullpris i julhandeln (Annie Ernaux) eller om det Àr fullt naturligt. Men med tanke pÄ debatten om hur ljudboken devalverar bokens vÀrde kan det vÀl vara vÀrt att reflektera över bokreans effekt?

PÄ tal om ljudbokens vÀrde har det i ljudboksgrupper pÄ Facebook flitigt debatterats den senaste veckan efter att nyheten om Storytels prishöjning (och prissÀnkning ifall man nöjer sig med 100 timmar) som Boktugg skrev om i mellandagarna nu nÄtt prenumeranterna. NÄgra skriver upprört att nu Àr det dags att sÀga upp abonnemanget medan andra pÄpekar att obegrÀnsad lyssning i en mÄnad fortfarande Àr billigare Àn en inbunden bok.

Och nÀr nu priserna pÄ pappersböcker skjuter i höjden (bortsett frÄn rean i februari-mars) sÄ finns det kanske utrymme för ljudbokstjÀnsterna att höja sina priser (och ersÀttningar)? Det lÀr diskuteras under vÄren, inte bara mellan Storytel, Nextory och Konkurrensverket.

Förresten, eftersom det var ett tag sedan förra nyhetsbrevet kanske du missat Topplistor: Böckerna som drog in mest pengar under Q4-2022. Och sÄ fick vi en liten bakom kulisserna nÀr 70 deckarförfattare gjorde research pÄ RÀttsmedicin.

Ha en bra vecka!

/Sölve & vÀnnerna pÄ Boktugg

PS – om du inte fick nog av den lĂ„nga texten ovan utan vill lĂ€sa nĂ„got Ă€nnu lĂ€ngre av mig sĂ„ rekommenderar jag min nya roman Frisparkad. Erfarenheterna frĂ„n den utgivningen kan förmodligen ocksĂ„ bli en eller annan artikel pĂ„ Boktugg framöver. Fördelen med att vara indieförfattare Ă€r att man fĂ„r en helt annan inblick i förlags- och författarekonomi Ă€n om man bara Ă€r journalist.

Sponsorer

Ett stort tack till alla företag och organisationer som stöttar Boktugg ekonomiskt och dÀrmed gör det möjligt för oss att driva den hÀr sajten och skicka ut detta nyhetsbrev.

Sponsorer

Ett stort tack Ă€ven till alla privatpersoner och företag som sponsrar oss genom att swisha ett bidrag eller betala in engĂ„ngsbelopp med kort. Vi listar inte era namn hĂ€r, men det betyder mycket för oss.


ERBJUDANDEN (sponsrade)

Just nu pÄ Bokus: Bokrean börjar 21 februari men som vanligt kan du redan nu förboka rea-titlarna. Erbjudandet gÀller t.o.m. 30 mars 2023 eller sÄ lÄngt lagret rÀcker.

Just nu pĂ„ Adlibris: Även hĂ€r har bokrean tjuvstartat förboka rea-titlarna redan nu för leverans den 21 februari. Priserna gĂ€ller t.o.m. 31/3 eller sĂ„ lĂ„ngt lagret rĂ€cker.

Just nu pÄ Akademibokhandeln: Börjar bli tjatigt men Bokrean 2023 har öppnat för förbokning och Rea-katalogen finns ute i butikerna och online.

Just nu pÄ Book Outlet: Bokrea pÄ barnböcker.


ANALYSBREVET. Är det lönsamt med boksigneringar och i sĂ„ fall för vem? Vi tittar nĂ€rmare pĂ„ fenomenet signeringar i bokhandel och rĂ€knar lite mer pĂ„ ekonomin bakom det hela. LÄS: Kalkylen bakom en signering i bokhandel.

Du har vĂ€l inte missat vĂ„rt Analysbrev? Kommer 2-3 ggr per mĂ„nad och djupdyker i ett Ă€mne eller en trend. Nedan nĂ„gra av de senaste rubrikerna. Skaffa en prenumeration sĂ„ fĂ„r du alltid senaste utgĂ„van direkt i inboxen – och dessutom tillgĂ„ng till hela arkivet. NĂ„gra av rubrikerna:


UPPSNAPPAT

🍆 Sexutbildning. Gillian Anderson (kĂ€nd frĂ„n Arkiv X) spelar terapeuten Jean Milburn i Netflix-serien Sex Education som blivit en succĂ©. HarperCollins har redan gett ut romanen Sex Education: The Road Trip (som just nu finns pĂ„ bokrean) som komplement till tv-serien. Nu meddelar förlaget Bloomsbury (som köpt vĂ€rldsrĂ€ttigheterna) att Gillian Andersson ska vara redaktör för en ny bok inspirerad av 1973 Ă„rs bĂ€stsĂ€ljare My Secret Garden. Kvinnor runtom i vĂ€rlden uppmanas nu att skicka in sina sexuella fantasier via www.deargillian.com som Ă€r öppen 1-28 februari 2023. Utvalda brev ska sedan publiceras anonymt i boken som Ă€nnu saknar titel. (The Bookseller)

â›Ș CoolaBokhandlar. Det finns ett antal ikoniska bokhandlar runtom i vĂ€rlden. Livrari Lello i Porto, Portugal och El Ateneo i Buenos Aires, Argentina brukar nĂ€mnas pĂ„ sĂ„dana listor och finns givetvis med nĂ€r BookRiot listar 20 av de coolaste bokhandlarna i vĂ€rlden.

đŸȘ BladvĂ€ndare. Just nu skriver flera amerikanska medier om hur framgĂ„ngsrikt Barnes & Noble har vĂ€nt blad genom att satsa pĂ„ böcker igen. James Daunt tog med sig receptet frĂ„n Waterstones i Storbritannien att ge de enskilda butikerna mer lokal beslutsrĂ€tt kring bokinköp och skyltning. De öppnar nya butiker (efter att ha stĂ€ngt mĂ„nga efter Ă€garbytet 2019) pĂ„ andra platser och med mindre yta. LA Times skriver att B&N Ă€ven rensade ut en massa produkter ur sortimentet. Kvar Ă€r förutom böcker precis som i Sverige bordsspel, pyssel, pappersvaror, anteckningsböcker och gratulationskort men Ă€ven – hĂ„ll i dig – musik-CD och film-DVD. Kanske Ă€r tiden mogen att ersĂ€tta Ă€ven dem med böcker? Det konstateras Ă€ven att BN haft nytta av den starka bokförsĂ€ljningen under och efter pandemin.

📰 HoraceComeback. Akademiledamoten Horace Engdahl och författaren Amanda Romare ska tillsammans med Essy Klingberg och Johannes Klenell ska de spana om kultur och dra lĂ€rdomar frĂ„n veckan som gĂ„tt hos SvD Kultur. En subjektiv och osaklig summering av veckan som gĂ„tt. Det Ă€r uppdraget de fyra skribenterna har fĂ„tt.
– Det Ă€r tvĂ„ saker jag gillar med det hĂ€r: Ett: att fĂ„ tillfĂ€lle att krossa mĂ€nniskors förhoppning att jag skulle vara tystad för alltid, och tvĂ„: spĂ€nningsmomentet. Genren Ă€r ny för mig. Kanske blir jag tvungen att ösa ur aktuella lĂ€supplevelser och existentiella reflektioner för att det hela ska gĂ„ ihop, sĂ„ triviala som samhĂ€llsnyheterna och medieaktörernas utspel i allmĂ€nhet Ă€r under en normal vecka, sĂ€ger Horace Engdahl i ett pressmeddelande.

đŸŽ™ïž Obamaudible. Michelle Obama har gjort succĂ© som författare till böckerna Min historia (2018) och Ljuset vi bĂ€r (2022) varav den förstnĂ€mnda men inte den sistnĂ€mnda finns som ljudbok pĂ„ svenska (pga hennes förlag Penguin Random House unlimited-allergi). Men i somras skrev hennes och Baracks produktionsbolag avtal med Audible och i mars Ă€r det premiĂ€r för Michelles The Light podcast. Exklusivt som en Audible Original.

đŸ˜¶ Yttrandefrihet. Svenska PEN, Dansk PEN, Norsk PEN och PEN Finland publicerar ett gemensamt brev riktat till vĂ„ra regeringar. Minst 21 författare, 57 journalister samt mer Ă€n 100 kulturarbetare inom konst, musik, teater och film har fĂ€ngslats under det folkligt upproret mot den totalitĂ€ra, religiösa regimen i Iran.
”Vi fördömer Ă„ det kraftfullaste dessa utomrĂ€ttsliga gripanden och hĂ„rda domar och vi uppmanar vĂ„ra lĂ€nders regeringar att göra detsamma. De nordiska lĂ€ndernas regeringar bör gĂ„ samman och göra allt som stĂ„r i deras makt för att denna kriminella regim ska tyglas och stĂ€llas till svars för sina brott mot författare, poeter, konstnĂ€rer och övriga civila medborgare i landet”, skriver PEN.

🐭 Dödsfall. Den brittiska författaren och illustratören Graham Oakley Ă€r död, rapporterar The Guardian. Han var mest kĂ€nd för sin barnboksserie The Church Mice gavs ut under nĂ€stan trettio Ă„r med start 1972. Flera finns utgivna pĂ„ svenskar med titlar som Kyrkmössen tar semester. Oakley avled den 19 december 2022 och blev 93 Ă„r.

đŸŽ€Â DiktsĂ„ng. SĂ„ngerskan Elin Lyth slĂ€ppte nyligen albumet Galopp galopp – Elin Lyth sjunger Kristina Lugn, som bygger pĂ„ 14 dikter signerade den bortgĂ„ngne poeten. Kristina Lugn (1948-2020) var en av vĂ„ra mest lĂ€sta poeter. I höstas kom den postuma diktsamlingen Inte alls dĂ„ligt, frĂ„n vilken dikten Ögonkast finns med pĂ„ albumet.

📗 B-format. Den svenska bokmarknaden kommer att fĂ„ ett ”nytt” format nĂ€r Bonnierförlagen skrotar storpocket (135×210 mm) till förmĂ„n för det B-formatet (som hĂ€r satts till 128×190 mm), rapporterar Förlagspodden idag. Att jĂ€mföra med den lilla standardpocketen som kallas A-format (110×178 mm). Internationellt har man talat om paperback (vars brittiska B-format Ă€r 129 x 198 mm) men mĂ„nga paperbacks som exempelvis It Ends With Us har formatet 153 x 234 mm. Det vi i Sverige förknippat med pocket heter i USA mass market paperback. Förhoppningen Ă€r att med det nya svenska B-formatet fĂ„ bĂ€ttre lönsamhet Ă€n med det lilla pocketformatet bĂ„de genom det högre fpriset och kanske Ă€ven bĂ€ttre tryckpris eftersom fler marknader anvĂ€nder B-format (som dock verkar sĂ„dĂ€r standardiserat). Nu Ă€r frĂ„gan om lĂ€sarna kommer att fatta?

Textannonser

NOFF Àr branschorganisationen för de mindre och medelstora, oberoende bokförlagen. GÄ med idag och fÄ tillgÄng till webinarier, utbildningar och förmÄnliga rabatter pÄ förlagsrelaterade tjÀnster. Bli medlem idag!

Och sÄ ytterligare lite rubriker

Publit erbjuder översĂ€ttningar. Även Publit ger sig in i översĂ€ttarmatchen. De har valt att samarbeta med Nuanxed som redan förra Ă„ret översatte mer Ă€n 100 titlar Ă„t svenska förlag.

Pocketboken – billigt format pĂ„ utdöende? LĂ€sarna har Ă€lskat den men förlagen tycker att den Ă€r för billig. Är den klassiska pocketboken hotad? Lyxigare men dyrare format lanseras – samtidigt som den ekonomiska krisen höjer efterfrĂ„gan pĂ„ billighetsböcker.

Salman Rushdie om attacke. Salman Rushdies första övervĂ€ldigande kĂ€nsla efter att ha blivit överfallen förra Ă„ret Ă€r tacksamhet – det sĂ€ger författaren nĂ€r han nu för första gĂ„ngen uttalar sig om knivattacken.

Rinkeby Bokfestival. BokmÀssan i Rinkeby ÄteruppstÄr. Festivalen arrangerades i förorten Rinkeby nordvÀst om Stockholm mellan 1993 och 2007, och nu fÄr den en uppföljare.

20 kilo tung bok. Allt om Stanley Kubricks skrĂ€ckfilmsklassiker ”The Shining” frĂ„n 1980 finns nu i en 20 kilo tung lyxbok i tvĂ„ volymer – ”Stanley Kubrick’s The Shining, Collector’s Edition” med förord av Steven Spielberg.

Tom Hardy spelar Kepler-seriemördare. Svenska kriminalduon Lars Keplers bok Lazarus ska bli tv-serie pÄ Apple TV+. Lazarus Àr Keplers sjunde bok i serien om kriminalkommissarie Joona Linna.

Anna Etzler till Storytel. StorytelRekrytering. Anna Etzler, senast pÄ Klarna och dessförinnan Karolinska Universitetssjukhuset och General Electric, har utsetts till SVP* Operations i Storytels globala verksamhet och kommer bland annat att leda ett nyinrÀttat och affÀrsomfattande projektledningskontor.

Stridsbergs kan fÄ Dublin Literary Award. Sara Stridsbergs roman KÀrlekens Antarktis kan vinna pris pÄ Dublin Literary Award. Boken finns med pÄ den lÄnga nomineringslistan tillsammans med 69 andra böcker, skriver Svensk bokhandel, SvB.

Ingen tv-serie. Det amerikanska produktionsbolaget FX gÄr inte vidare med planerna pÄ att göra en tv-serie inspirerad av Nobelpristagaren Kazuo Ishiguros roman Never let me go, uppger Variety. NÄgon förklaringen till beslutet ges inte, men enligt Variety togs det innan sjÀlva produktionen av serien kommit i gÄng.

GÄtan SkogekÀr Bergbo kan vara löst. Vem Àr den svenska skaldekonstens fader, Georg Stiernhielm eller Schering Rosenhane? Latinforskaren Anna Blennow vid Göteborgs universitet presenterar nya uppgifter om svensk litteraturhistoria.

70 deckarförfattare gjorde research pÄ RÀttsmedicin. Hur hanteras en död kropp, pÄ riktigt? En frÄga som framför allt deckarförfattare stÀlls inför. Lyckligtvis Àr det fÄ som har anledning att besöka ett bÄrhus. Men pÄ torsdagen fick ett 70-tal författare göra studiebesök pÄ RÀttsmedicin.

Hegas efter mötet med skolministern: Politisk vilja saknas. Bemannade skolbibliotek Àr inte en prioriterad frÄga för skolminister Lotta Edholm (L). Det stÄr klart sedan Hegas förlag mötte henne för att diskutera frÄgan. Förlaget kommer att fortsÀtta driva frÄgan.

Thomas Erikson till Bokfabriken. Författaren Thomas Erikson har sĂ„lt mĂ€ngder av böcker i sin ”Omgiven av”-serie. Nu Ă„tervĂ€nder han till rötterna och skriver han en ny spĂ€nningsserie för Bokfabriken. Första boken slĂ€pps i höst.

Rushdie marknadsför inte ny roman. Fem mĂ„nader efter det vĂ„ldsamma attentatet mot Salman Rushdie kommer författarens nya roman, ”Victory city”, dock utan nĂ„gra offentliga framtrĂ€danden frĂ„n Rushdie.

Bokhandlare spÄr sÀmre tider 2023. BokförsÀljningen i Sverige har de senaste tvÄ Äret pekat rakt uppÄt. Men julhandeln 2022 visade pÄ ett försÀljningstapp jÀmfört med i fjol. Flera bokhandlare tror att guldÄren Àr över och spÄr nu en fortsatt minskning.

Topplistor: Böckerna som drog in mest pengar under Q4-2022. Den mest lönsamma boken under fjĂ€rde kvartalet 2022 – inklusive julhandeln? Spindeln av Lars Kepler sĂ„lde mest i kronor, alla format sammanrĂ€knade. HĂ€r Ă€r topplistorna pĂ„ böckerna som drog in mest pengar under Q3-2022. En viss Nobelpristagare har tre titlar pĂ„ topp 20.

BorĂ„s Tidnings debutantpris 2023. Sorin Masifi, LinnĂ©a Sjödin, Kristoffer Appelvik Lax, Mimmi Jensen Gellerhed och Mikael Yvesand – alla har de chans att tilldelas BorĂ„s Tidnings debutantpris 2023.

Romanus & Selling + Årets Selma. NĂ€r priset Årets Selma delas ut för sjĂ€tte gĂ„ngen till en person eller organisation som har gjort ett betydande avtryck i jĂ€mstĂ€lldhetsdebatten Ă€r det bokförlaget Romanus & Selling som Ă€r avsĂ€ndare.

Konkurrensverket utreder Storytel. Nextory har anmĂ€lt Storytel till Konkurrensverket missbruk av dominerande stĂ€llning – och anklagelserna utreds nu av myndigheten, skriver Di Digital.

Bokfabriken rekryterar Johanna. Bokfabriken rekryterar ytterligare en stark förlÀggare; Johanna Rydergren. Hon kommer nÀrmast frÄn WAPI men har tidigare jobbat pÄ HarperCollins och Bonnierförlagen.

AI och ChatGPT. Den digitala uppstickaren ChatGPT hÄller pÄ att förÀndra en av internets grundpelare. Samtidigt försöker en svensk idé (GPT SW3) rida pÄ framgÄngsvÄgen. Men Àr allmÀnheten redo för ett nytt nÀt?
– Nu mĂ„ste vi stĂ€lla om, sĂ€ger en expert pĂ„ omrĂ„det.

OsĂ€ker pĂ„ om du missat nĂ„gra nyheter? HĂ€r Ă€r de 100 senaste pĂ„ sajten …


Vi pĂ„minner vi om Boktuggs annonsmeny som nu Ă€r uppdaterad med höstens priser och Ă€ven innehĂ„ller ett par nya spĂ€nnande annonsalternativ. Vad sĂ€gs exempelvis om ett dedikerat utskick till alla prenumeranter med bara din bok?


Boktugg och detta nyhetsbrev befinner sig i stĂ€ndig utveckling. Om du gillar det vi gör sĂ„ fĂ„r du gĂ€rna bli en Supporter. Och jobbar du i bokbranschen ska du givetvis bli en Insider och prenumerera pĂ„ Analysbrevet. Ytterligare ett sĂ€tt att stötta oss Ă€r att anvĂ€nda vĂ„r sökmotor för böcker och klicka dig vidare pĂ„ köplĂ€nkarna sĂ„ fĂ„r vi en liten kickback via affiliateavtal.

Dessutom tar vi gÀrna emot nyhetstips eller förslag pÄ förbÀttringar pÄ tips@boktugg.se

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren Àr journalist sedan 30 Är tillbaka och författare till mer Àn tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla vĂ„ra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka hĂ€r för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL