Thomas Erikson till Bokfabriken – startar ny bokserie

Thomas Erikson byter förlag - i alla fall för sin skönlitterära utgivning och inleder en ny spänningsserie på Bokfabriken. Foto: Maria Östlin.

Författaren Thomas Erikson har sålt mängder av böcker i sin ”Omgiven av”-serie. Nu återvänder han till rötterna och skriver han en ny spänningsserie för Bokfabriken. Första boken släpps i höst.

– Jag började skriva fiction för många år sedan, men givet mina framgångar med non fiction har det kommit i skymundan. Nu återvänder jag med glädje till att skriva spänning igen. En given utgångspunkt är att använda mina professionella kunskaper för att visa hur beteenden kan se ut inom fictionens värld, säger Thomas Erikson i ett pressmeddelande.

Trots framgångarna med Omgiven av idioter och uppföljarna (senast i höstas kom Omgiven av energitjuvar) har Thomas längtat efter att skriva skönlitterärt igen. Tillsammans med sin fru Christina skrev han böckerna Av jord är du kommen (2015) och Dödgrävarens dotter (2017). Men långt dessförinnan skrev han serien Alex King (även han beteendevetare) som inleddes med Bländverk (2011). Kuriosa i sammanhanget var att hans dåvarande förlag Massolit tackade nej till Omgiven av idioter.

Thomas Erikson får ofta frågor om hur man applicerar teoretisk kunskap om mänskligt beteende i verkligheten. Det är något han nu vill utforska i sin nya spänningsserie Mentor-serien.

Mentorseriens huvudperson är Joseph Carling, specialist på mänskligt beteende. Han är en internationellt ansedd problemlösare, som anlitas för sin exceptionella förmåga att avslöja det mänskliga beteendet och drivkrafterna som är dolda för andra. 

– Det här är verkligen ett drömprojekt! Thomas unika erfarenheter som rådgivare och coach ligger som grund till denna originella spänningsserie som kommer att ta läsarna med storm, säger Erik Johansson, förlagschef på Bokfabriken i samma pressmeddelande.

Första delen i Thomas Eriksons Mentor-serie släpps hösten 2023.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.