Ted Stridh debuterar med en vardagsnära bok om att utmana sina rädslor

Ted Stridh

Jag heter Ted Stridh, bor i Gävle och debuterar i januari 2023 med barnboken En hissnande resa. Jag har, i likhet med många andra författare, alltid gillat att skriva. Redan som barn ville jag bli journalist och som vuxen har jag arbetat med journalistik och kommunikation i olika former. Jag gillar att vara på plats där saker händer, utan att för den sakens skull själv befinna mig i blickfånget. Oftast med ett block eller en kamera nära till hands.

För ett par år sedan hittade jag en kurs i att skriva barn- och ungdomslitteratur på Linnéuniversitetet. Jag vet inte riktigt varför, men jag tyckte kursen verkade spännande. Jag såg det också som en utmaning, då jag inte har skrivit för barn eller unga läsare tidigare. Jag tog mig därför an sommarkursen ganska förutsättningslöst, men när kursen var slut insåg jag att jag gillade genren och bestämde mig för att fortsätta skriva och ganska snart hade jag slutfört min första berättelse.

Jag tycker om att gestalta möten mellan människor och vill gärna uppmuntra till nyfikenhet och dialog. Jag tror detta är särskilt viktigt för barn, att de får chansen att upptäcka hur befriande det kan vara att dela med sig av sina tankar, speciellt om tankarna är jobbiga. Varför inte göra det i en hiss?

En hissnande resa

En hissnande resa

Linnéa ska till mammas nya lägenhet, dit mamma flyttat med sin nya kille. Det är en lägenhet långt bort med väldigt många trappor. Hon bestämmer sig för att ta hissen. Hon ska precis trycka på 4:an när en kille i hennes ålder rusar in, han ska till 3:an. De börjar åka, men plötsligt rasslar hissen till och stannar. Det blir alldeles mörkt. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.